22.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Prije nego krenete na more: Provjerite kreme za sunčanje, kupaće kostime, igračke...

Prije nego krenete na more: Provjerite kreme za sunčanje, kupaće kostime, igračke i torbe

Ovih nekoliko stavki biste trebali provjeriti i organizirati prije nego krenete uživati u ljetnim aktivnostima.

Istekla krema za sunčanje

Ne riskirajte sa zaštitom od sunca. Kreme za sunčanje u većini slučajeva traju tri godine. Ako vidite da je vašoj kremi istekao rok ili vam se čini čudna, bacite je.

Kupaći kostimi

Izvadite sve kupaće i pregledajte svoju kolekciju. Riješite se onih koji su razvučeni, koji su vam mali, iznošeni ili onih koje ne planirate više nositi. Bacite, donirajte ili prodajte (ovisno u kakvom su stanju i koliko nošeni). Zadržite samo ono u čemu se osjećate dobro.

Dodatne japanke ili sandale

Vjerojatno posežete stalno za istim parom kada krenete na more. Treba li vam onda ostatak? Ako primijetite da ostale japanke, natikače ili sandale ne nosite, riješite ih se. Bespotrebno si stvarate nepotrebni nered.

Dodatni ručnici

Zadržite dva ručnika za svakog člana obitelji, tako da kad je jedan na pranju drugi vam je dostupan. To je sasvim dovoljno. Ne trebate ih gomilati.

Stolice za plažu

Iako vam se čini nepotrebnim, na njih stvarno morate paziti i redovno ih morate čistiti inače će vam zahrđati i vrlo lako vam mogu zaprljati kupaći kostim. Čistite ih redovno, nakon svakog dana na plaži.

Dodatni hladnjaci

Postoji toliko mnogo veličina i toliko vrsta hladnjaka. Izvucite sve prijenosne hladnjake koje imate i razvrstajte ih. Odbacite ono što mislite da vam više ne treba, a zadržite ono što mislite da ćete stvarno koristiti.

Igračke za plažu

Ako imate djecu onda vi najbolje znate što vaše dijete koristi, a što ne, jesu li to lopate, kante, lopte i slično. Zadržite nekoliko najboljih igračaka, a ostalo poklonite nekom. Definitivno bacite sve što je slomljeno ili napuknuto. Ako imate manje igračaka za plažu, pojednostavit ćete čišćenje.

Dodatna oprema za plažu

To znači naočale, torbe, kape, vodenu obuću i slično. Ako znate točno što imate, onda znate i što ne trebate više kupovati. Riješite se svega što nije korišteno godinu ili dvije, ne odgovara vam ili je pokvareno. Zadržite ono najosnovnije i ono što će vam biti od koristi, piše Apartment Therapy, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike