25.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Istukao nevjenčanu suprugu, oca i brata pa kažnjen s 3600 kuna

Istukao nevjenčanu suprugu, oca i brata pa kažnjen s 3600 kuna

Renato I. (21) pijan je rukama po glavi izudarao izvanbračnu suprugu, a potom i svoga oca i brata koji su je pokušali obraniti. Za to je na Općinskom sudu u Čakovcu kažnjen s 3600 kuna. Renato I. nasilnički se ponašao 1. travnja prošle godine u kući u Kuršancu.

Nevjenčana supruga, otac i brat odbili su liječničku pomoć i nisu zadobili vidljive ozljede, a nasilnički čin kod njih je, kako se navodi u presudi, izazvao osjećaj straha i uznemirenosti te je povrijedio njihovo dostojanstvo. Okrivljeniku se u izrečenu novčanu kaznu uračunava i 11 sati koje je proveo na policiji, pa umjesto 3600 kuna mora platiti 600 kuna manje, a ukoliko kaznu plati u roku, smatrat će se da je novčana kazna plaćena u cjelini ako plati dvije trećine iznosa. Uz to mora platiti i 600 kuna troškova.

Nevjenčana supruga je kao svjedokinja na sudu rekla da se verbalno sukobila s Renatom, no da je nije udario. Rekla je da su se njegov otac i brat fizički sukobili s njim. Nisu je, dodala je, prihvatili kao snahu, pa se kasnije s Renatom preselila njezinoj obitelji.

Otac je na suđenju rekao da je Renato istukao svo troje jer je bio pijan. U međuvremenu su se pomirili i između njih više nema sukoba.

Sud je zaključio da je nevjenčana supruga svojim iskazom očigledno štitila okrivljenika, tim više što je policiji rekla da ju je nevjenčani suprug tukao. Renato je djelomično priznao krivnju, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike