22 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Ubila je očuha koji ju je godinama zlostavljao, silovao. A sad joj...

Ubila je očuha koji ju je godinama zlostavljao, silovao. A sad joj počinje suđenje zbog ubojstva

U ponedjeljak će Francuskinji Valérie Bacot suditi za ubojstvo očuha koji joj je također bio suprug. Priznala je da ga je upucala i vjeruje da bi trebala biti kažnjena.

U svoju obranu poručujr kako joj je Daniel “Dany” Polette od života radio pakao od kada ju je silovao kad je imala 12 godina, do dana kada je umro 24 godine kasnije dok je prostituirao, piše Guardian.

Bacot sa svojim navodnim zlostavljačem ima četvero djece. Bacot je vjerovala da će ih Polette sve pobiti i tvrdi kako su svi znali da je nasilni seksualni grabežljivac, ali nitko ništa nije rekao ili učinio. Svjedoči da kad su djeca dva puta otišla na policiju prijaviti zlostavljanje, rečeno da odu i kažu prestrašenoj majci da dođe sama.

Polette tvrdo da nije imala pojma kako pobjeći od svog svakodnevnog terora prijetnji i nasilja. Suđenje će ponovno osvijestiti na problem obiteljsko nasilje u Francuskoj.

I uslijedit će nakon tjedna u kojem su bivši partneri ubili tri žene. Francuska ima jednu od najviših stopa ubojstva žena od strane bivših ili sadašnjih partnera u Europi. Do sada je ove godine trenutni ili bivši partner u Francuskoj ubio najmanje 55 žena, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike