32.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Skupština Splitsko-dalmatinske županije: Grabovac iz DP-a kaže da nema ništa protiv Kukavice,...

Skupština Splitsko-dalmatinske županije: Grabovac iz DP-a kaže da nema ništa protiv Kukavice, a otkriva protiv koga ima

Predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije i novoizabrani vijećnik Županijske skupštine Nikola Grabovac još se jednom osvrnuo na neuspjeli pokušaj konstituiranja skupštinske većine i odluku da DP ne podrži Mostovog Ivicu Kukavicu za predsjednika Skupštine.

“U želji da političko djelovanje Domovinskog pokreta u Splitsko-dalmatinskoj županiji bude svim dobronamjernim ljudima razumljivo, još ću se jednom osvrnuti na našu odluku u županijskoj skupštini glede konstituiranja većine i glede prijedloga stranaka u koaliciji ZA, SDP-a, Centra i Mosta da gosp. Ivica Kukavica bude predsjednik skupštine.

Iako podržavamo Ivicu Kukavicu u nastojanju da postane predsjednik županijske skupštine bili smo suzdržani jer nipošto ne želimo biti dijelom skupštinske većine na ovakav način. Niti u trgovačkoj koaliciji s HGS-om gosp. Željka Keruma, niti u neprincipijelnoj koaliciji sa SDP-om gosp. Ranka Ostojića.

Premda se kroz medije provlači teza da se DP “baca u zagrljaj” HDZ-u, moram naglasiti da nam je koalicija s HDZ-om također neprihvatljiva, jer je upravo ovakav HDZ devastirao našu županiju.

Ovo su granice preko kojih nećemo prijeći, pa i pod cijenu novih izbora.

Naše je mišljenje da građani na lokalnim izborima ne biraju komunalne redare, nego svoje predstavnike, odgovorne i zrele ljude koji će se, osim o gospodarstvu i infrastrukturi, brinuti i o obrazovanju i o zdravstvu, tj. o svim obrazovnim, zdravstvenim, socijalnim i kulturnim ustanovama u nadležnosti županije.

Politika lišena svjetonazora nije moguća, makar se radilo i o najnižoj, lokalnoj razini.

Svjetonazor se ocrtava u odlukama o omjeru izdataka na socijalna davanja u odnosu na davanja za razvoj gospodarstva, svjetonazor se ocrtava u odgojnim, obrazovnim i zdravstvenim politikama koje županijska razina provodi, svjetonazor se ocrtava i u komunalnim politikama kada županija odlučuje hoće li, primjerice, pomagati obnovu vjerskih objekata ili ne.

Lijeva globalistička agenda pod krinkom tobožnje nezainteresiranosti za svjetonazorske teme i pod smiješnim imenom “komunalne ideologije” za nas je neprihvatljiva. Već sada vidimo kako se mnoge opcije koje su u kampanji zagovarale “komunalnu ideologiju” okreću na drugu stranu i provode svoje ideološki obojene planove.

Napominjem također da politika nije i ne smije biti ‘fejsbukačenje’ i psovanje kolega vijećnika, čemu smo nažalost bili svjedoci prije nekoliko dana.
Odgovorna politika je staloženi razgovor o programu, unutar određenog svjetonazorskog okvira, uvažavajući činjenice i poštivajući kolege.

Činjenica jest da je u Splitsko-dalmatinskoj županiji nositelj izvršne vlasti, župan, gosp. Blaženko Boban koji je na izborima u drugom krugu pobijedio kao kandidat HDZ-a.

Stoga je prijedlog gosp. Ante Pranića o tzv. antihadezeovskoj većini, koji bi skupštinu pretvorio u paralelno izvršno tijelo, u biti destruktivan i neozbiljan. Umjesto reformi, imali bismo veliki lov u mutnom kao uvertiru u prijevremene izbore. S naše strane, također, to bi bila izdaja birača, jer bismo ušli u suradnju sa SDP-om i gosp. Rankom Ostojićem. Istim onim Rankom Ostojićem koji govori “ili mi ili oni”, koji govori da su “njegovi pobijedili ’45”, a ne ’95 . S Rankom Ostojićem koji je slao policiju na invalide Domovinskog rata.

Kakva promjena može biti s Rankom Ostojićem?

Ponavljam, Domovinski pokret u Splitsko-dalmatinskoj županiji nema ništa protiv Ivice Kukavice na mjestu predsjednika županijske skupštine, ali ima protiv prijedloga Ante Pranića i protiv Ranka Ostojića, koji se kriju iza Ivice Kukavice i koji vješto kriju svoje stvarne namjere, napisao je Grabovac.

Najnovije

Još iz rubrike