0.3 C
Zagreb
Naslovnica Tech Pentagonovo izvješće otkrit će što vojna obavještajna zajednica zna o susretima s...

Pentagonovo izvješće otkrit će što vojna obavještajna zajednica zna o susretima s NLO-ima

Jesmo li sami u svemiru, pitanje je koje zaokuplja znanost, laike, ali i američke obavještajne službe. U Washingtonu se s nestrpljenjem iščekuje izvješće koje će Pentagon sljedeći tjedan podnijeti Kongresu. Dokument će otkriti što vojna obavještajna zajednica zna o susretima s neidentificiranim letećim objektima o kojima već desetljećima svjedoče vojni piloti.

Neidentificirani leteći objekt snimljen je 2015. blizu obale Floride. Jedan je to među više od 120 neobjašnjivih incidenata koje su vojni piloti zabilježili u posljednjih 20 godina.

Očekuje se da će izvješće Pentagona zaključiti kako nema čvrstih dokaza da su NLO-i povezani s izvanzemaljcima, ali nisu ni dio američke vojne tehnologije.

– Možda postoje dokazi o upadanju stranih sila u naš zračni prostor i načinu na koji se vojska nosi s tim pojavama. Ali to će biti klasificirano, to je tajna, kaže Mick West, NLO skeptik.

Steve Bassett jedini je registrirani lobist u Washingtonu za pitanja izvanzemaljaca. Od vlade već 25 godina traži da skine embargo na prikupljene dokaze o njihovu postojanju.

– Kada ovo izvješće bude objavljeno, neće otkriti prisutnost izvanzemaljaca, što i nije dužnost Ministarstva obrane, to je dužnost predsjednika u Bijeloj kući – samo on to može učiniti, ali članovi Kongresa imat će razlog da održe javna svjedočenja o toj temi, kaže Bassett.

Svjedočenja na Capitol Hillu, predviđa Bassett, bit će spektakularna i održat će se već u srpnju. Iznenađenja u izvješću Pentagona ne očekuje Zoran Kahrić, inženjer u NASA Centru za svemirske letove Goddard.

– S našeg stajališta najvjerojatnije su to ili neke greške u opremi ili su to neke prirodne nepogode, oblaci, baloni možda neki avioni za koje oni nisu znali ili razne druge stvari, kaže Kahrić.

I NASA ulaže milijarde dolara u vlastita istraživanja o mogućem postojanju drugih civilizacija u našem sustavu.

Ova je tema ujedinila republikance i demokrate koji su rijetko složni. Sve je više političara koji traže nastavak vladinih istraga o fenomenima koji su donedavno bili tabu, prenosi HRT.

Najnovije

Još iz rubrike