19.9 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Desetogodišnji dječak napravio nevjerojatnu stvar. Brzom intervencijom spasio život vozaču motora

Desetogodišnji dječak napravio nevjerojatnu stvar. Brzom intervencijom spasio život vozaču motora

Njemačka policija objavila je fotografiju i vijest o 10-godišnjem dječaku Lennardu koji je u Unterbreizbachu u njemačkoj Saveznoj državi Tirinška (Thüringen) spasio život vozaču motora, piše Fenix magazin.

Naime, početkom lipnja muškarac se motorom zabio u ogradu, a nakon što je Lennard vidio nesreću, svojom brzom intervencijom čovjeku jr spasio život.

“Muškarac je 2. lipnja u večernjim satima vozio svoj motor i iznenada se zabio u ogradu od bodljikave žice. Kako je bio sumrak, vjerojatno nije vidio ogradu. U padu je vozač motora zadobio ozljede vrata opasne po život. Dječak Lennard slučajno je promatrao nesreću i odmah je intervenirao. Skinuo je svoju majicu i pritisnuo ranu kako bi zaustavio krvarenje. Ovim herojskim činom uspio je spriječiti obilno krvarenje zbog teških ozljeda koje je muškarac zadobio”, na svom Facebooku napisala je policija.

Nakon toga dječak je zvao u pomoć, što je čuo prolaznik te zvao hitnu pomoć. Ozlijeđeni vozač motora je odvezen u bolnicu gdje se oporavio.

Kao zahvalu za taj herojski čin policija je dječaku omogućila posjet državnoj policijskoj postaji. Kao nagradu za hrabrost i brzu reakciju od policije je dobio bon za trgovinu elektronikom, nekoliko suvenira a razgledao je i patrolno policijsko vozilo, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike