19.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Na terasama kafića se covid potvrde neće tražiti, ali ipak neće svi...

Na terasama kafića se covid potvrde neće tražiti, ali ipak neće svi biti posluženi, samo neki

Nijedna hrvatska regija više nije crvena, štoviše cijela Slavonija, Baranja i Srijem su u zelenoj zoni, pa od 1. srpnja kreće dodatno opuštanje mjera, osobito za više od 180 tisuća građana koji imaju covid potvrde.

No, vraćanja na “staro normalno” još nema, poručuje Stožer, i neće ga biti dok god se ne procijepi barem polovina stanovništva, a interes za cijepljenje evidentno pada.

Covid putovnice, odnosno digitalne potvrde o cijepljenju, preboljenju ili negativnom testu bit će ovo ljeto ulaznica za gotovo sve od koncerata i vjenčanja do prelaska granice. Tako će biti od 1. srpnja, no pripreme su već počele.

“Od idućeg tjedna će biti omogućeno da se na pametnim telefonima mogu instalirati aplikacija i na IOS sustavu i na android koja će momentalno moći očitati QR kod s digitalne potvrde i zasvijetliti zeleno ili crveno”, kazao je ministar Božinović.

Na terasama kafića se covid potvrde neće tražiti, no bit će posluženi samo oni koji sjede, ili traže tzv. “kavu za van”. Sve će kontrolirati lokalni stožeri.

“Jer vidimo da se tu stvaraju gužve koje sigurno ne pridonose epidemiološkoj situaciji, tako da ćemo i to tražiti od lokalnih stožera da takve organizacije organiziraju, preveniraju i spriječe”, objasnio je Božinović, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike