22 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Kako Vatreni mogu proći u osminu finala?

Kako Vatreni mogu proći u osminu finala?

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je s Češkom u 2. kolu Europskog prvenstva i trenutačno drži treću poziciju skupine D.

Češka je vodeća momčad s četiri boda, isto koliko ima i druga Engleska. Hrvatska i Škotska imaju po bod, ali Vatreni imaju gol razliku 1:2, a Škoti 0:2, piše HRT.

U osminu finala proći će po dvije momčadi iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Zanimljivo, Hrvatska može proći i s dva boda, ali treba se poklopiti nekoliko rezultata. Švicarska – Turska te Njemačka – Mađarska moraju remizirati, a Njemačka treba i izgubiti od Portugala. Uz to, Mađari će trebati izgubiti od Francuske ili odigrati neriješeno.

Ipak, izabranici Zlatka Dalića prvenstveno trebaju tražiti tri boda protiv Škotske. Jedno je sigurno – Vatreni više ne mogu završiti prvi jer u zadnjem kolu Češka i Engleska igraju međusobno.

Ako Hrvatska želi završiti druga, mora pobijediti i dočekati pobjedu Englesku protiv Češke. Uz rezultate, Hrvatska bi morala nadoknaditi i lošiju gol-razliku od Čeha. Trenutačno su Česi na +2, a Hrvatska na -1. U slučaju da će biti druga, Hrvatska će u osmini finala igrati protiv drugoplasiranog iz skupine E.

Hrvatska ne mora biti druga s pobjedom i svejedno proći jer dalje prolaze i četiri najbolje trećeplasirane momčadi, a četiri boda bit će gotovo sto posto sigurno za prolazak.

U slučaju da će Vatreni biti treći, išli bi na pobjednika jedne od triju skupina, i to B, C ili E.

Hrvatska mora biti prava i tražiti pobjedu protiv Škotske, no i domaćini će u Glasgowu tražiti prolaz jer su s jučerašnjim bodom protiv Engleske ostali u igri.

EURO – 2. kolo

SKUPINA D

Hrvatska – Češka 1-1 (Perišić 47 / Schick 37-11m)
Engleska – Škotska 0-0

Ljestvica:

1. Češka 2 1 1 0 3-1 4
2. Engleska 2 1 1 0 1-0 4
3. Hrvatska 2 0 1 1 1-2 1
4. Škotska 2 0 1 1 0-2 1

Najnovije

Još iz rubrike