22 C
Zagreb
Naslovnica Tech Potpisnici peticije traže da se Jeffu Bezosu zabrani povratak na Zemlju

Potpisnici peticije traže da se Jeffu Bezosu zabrani povratak na Zemlju

Jeff Bezos najbogatija je osoba na svijetu teška skoro 200 milijardi dolara. S takvim bogatstvom za Bezosa doslovno niti nebo nije granica te će za nešto više od mjesec dana krenuti u najveću i najopasniju avanturu svog života – put u svemir. Poletjet će s raketom New Shepard kompanije koju je osnovao prije dva desetljeća Blue Origin, a u posebnoj kapsuli društvo će mu praviti brat Mark te još jedna osoba koja je svoje mjesto osvojila na aukciji, a platila ga je čak 28 milijuna dolara.

No osim što je promijenio način na koji ljudi kupuju te želi popularizirati svemirski turizam, za mnoge je Bezos simbol lošeg poslodavca i kapitalista koji se obogatio preko leđa obespravljenih radnika. Godinama čitamo o lošim radnim uvjetima u skladištima kompanije, kratkim pauzama dovoljnim samo za odlazak na WC, normama koje je teško ispuniti, ozljedama na radu itd. te su upravo zbog takvih su stvari Bezos i Amazon često kritizirani.

Na mreži se ovih dana pojavio jedan drukčiji i šaljivi oblik kritike najbogatijeg čovjeka na svijetu. Naime, na stranici change.org postavljena je peticija koju je do sada potpisalo 15-ak tisuća osoba, a u kojoj se zahtijeva da se Bezosu ne dozvoli povratak na Zemlju. Jednom kada ode u svemir, tamo bi trebao i ostati. U peticiji ga uspoređuju s Lex Luthorom koji je prerušen u vlasnika uspješne online trgovine, dok je u stvarnosti zlikovac čiji je jedini cilj globalna dominacija, uz dodatak da nam je to posljednja šansa prije nego aktiviraju 5G čipove i preuzmu vlast nad ljudima.

Napravljena kao šala, ova se peticija brzo proširila internetom i nasmijala brojne korisnike, a zanimljivo je da ovo nije jedina takva šaljiva peticija koja uključuje osnivača Bezosa. Naime, na change.org možete potpisati i peticiju od koje se od Bezosa traži da kupi Mona Lisu i onda je – pojede.

Što se odlaska u svemir tiče, put od lansiranja rakete do spuštanja kapsule s padobranom trajat će samo oko 11 minuta, pri čemu će u samom svemiru Bezos provesti nekoliko minuta, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike