25.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković: Ono što smo uočili je vrlo usporen tijek dinamike cijepljenja prvom...

Plenković: Ono što smo uočili je vrlo usporen tijek dinamike cijepljenja prvom dozom, pao je interes građana

Vlada danas održava 63. sjednicu.

Premijer Andrej Plenković uvodno je kazao da se epidemiološka situacija poboljšava te da je sjeverni dio Hrvatske u zelenoj zoni.

“Ono što smo uočili je vrlo usporen tijek dinamike cijepljenja prvom dozom, pao je interes građana za cijepljenjem”, rekao je Plenković.

Kaže kako to nije dobro te, ako se trend nastavi, nećemo ostvariti 50 posto procijepljenih do 30. lipnja. Pozvao je građane da se cijepe.

“Nemojte oklijevati, cijeli svijet se cijepi. Hrvatska je turistička zemlja, cijepljenjem ćemo biti sigurnija zemlja za dolazak turista”, kazao je Plenković.

Između ostalog, na dnevnom su redu i nacrti prijedloga zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata te prijedlog izmjena i dopuna zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Vlada će donijeti i prijedlog odluke o imenovanju članova hrvatskog izaslanstva u međudržavnom povjerenstvu za praćenje provedbe ugovora između Hrvatske i Slovenije, a vezanog za ulaganje, iskorištavanje i razgradnju Nuklearne elektrane Krško, prenosi dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike