27.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković o podebljanju saborske većine za Hreljinu ruku: On nije žetončić

Plenković o podebljanju saborske većine za Hreljinu ruku: On nije žetončić

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon sjednice Vlade.

Nakon sjednice Vlade premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije.

Apelirao je na građane da se cijepe protiv koronavirusa. Na pitanje planira li se omogućiti i turistima da se cijepe u Hrvatskoj, Plenković je rekao da je cjepivo ponajprije osigurano za hrvatske državljane. ”Ideja je da ljudi budu mobilni i sigurni. Mobilni su tako da imaju potvrdu o preboljenju ili da su cijepljeni, ili pak da imaju negativan test. Ako postoji mogućnost i potreba da netko primi drugu dozu, mi ćemo napraviti što možemo, a na struci je da se vidi hoće li to biti besplatno”, odgovorio je.

Izbjegavao kamere

Posljednjih je dana premijer izbjegavao kamere, a kratku je izjavu nakon višednevne šutnje dao u četvrtak u Turskoj gdje je komentirao sastanak s turskim predsjednikom Erdoganom.

”Niti jedan premijer nije bio ovoliko dostupan. Ne moram svaki dan govoriti. Nije došlo do promjene medijske taktike, jednostavno smo uzeli pauzu. Može vam i netko drugi puniti program”, rekao je.

Plenković je odbacio navode Radimira Čačića da je saborski zastupnik Silvano Hrelja žetončić HDZ-a.

”Sramotno je tako nazivati saborske zastupnike”, poručio je. Silvano Hrelja (HSU) dao je 77. glas u Saboru za rebalans državnog proračuna.

”To što se on predomislio nije specifičnost Hrvatske, to se događa i u drugim zemljama”, rekao je Plenković.

Na pitanje o odnosu s Radimirom Čačićom, premijer je kazao da su se vidjeli prije dva tjedna, a nakon toga više nisu razgovarali.

”Tada sam podsjetio na okvir našeg političkog dogovora, i početkom srpnja smo rekli da je nacionalna suradnja jedan nivo suradnje, ali s aspekta mene lokalni izbori nemaju veze s tim. Ni dan danas ne vežem odluke koje će naše kolege u Varaždinu dogovarati, to je na njima. I tu očekuje reprocitet”, pojasnio je.

Odgovorio je predsjedniku Zoranu Milanovću koji mu je prije nekoliko dana poručio da na njega pošalje lavove, a ne pudlice. ”Ove trivije, uvrede… Ionako građani vide tko je tko”, kazao je kratko premijer, piše dnevnik.hr.

VIDEO Izglasan rebalans proračuna, ojačan za Hreljinu ruku

Najnovije

Još iz rubrike