-0.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Milanović na promociji pilota: Naježim se kad čujem zvuk ove aluminijske ptice

Milanović na promociji pilota: Naježim se kad čujem zvuk ove aluminijske ptice

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske sudjeluje s ministrom obrane Mariom Banožićem i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiralom Robertom Hranjom na svečanoj dodjeli letačkih znakova 25. naraštaju pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na Plesu.

Admiral Hranj novim pilotima poručio je da je pred njima velika odgovornost i poželio im duge i uspješne karijere.

Ministar obrane Banožić čestitao je pilotima na uspjehu i dosadašnjim uspjesima. Istaknuo je kako su odabrali jedno od najzahtjevnijih zanimanja. Dodao je kako se najviše ulaže u Hrvatsko ratno zrakoplovstvo te spomenuo nabavu francuskih Rafala.

“To će sačuvati borbenu spremnost i povećati naše letačke sposobnosti. Vjerujem kako će ova nabava biti poticaj mladima koji razmišljaju o pozivu pilota”, rekao je.

U obraćanju okupljenima Milanović je rekao kako je oduvijek prema letenju osjećao strahopoštovanje i da se naježi “kad čuje zvuk ove aluminijske ptice”.

“Došao je pravi trenutak da s novcem koji je manji od proračuna Grada Zagreba nabavi nešto što će trajati 20-30 godina”, spomenuo je kupovinu novih borbenih aviona.

Mladim pilotima poručio je kako će svoje mlađe kolege moći obučavati na vrhunskim avionima, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike