25.5 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Debeljak: Sad pročito članak i hvala Bogu da si se razotkrio kao...

Debeljak: Sad pročito članak i hvala Bogu da si se razotkrio kao plaćenička antihrvatska pič…a

U Dnevniku Nove TV reporter Mario Jurič uživo se javio iz Brodosplita, gdje je o financijskim problemima tvrtke razgovarao s vlasnikom Tomislavom Debeljakom. No ono što je uslijedilo nakon razgovora, bilo je ispod svake razine – reportera Juriča izvrijeđali su zbog njegovih pitanja.

“Vrijeđali su me. Očito im se nisu svidjela pitanja koja su bila relevantna o temi koju već duže vrijeme pratimo. Nakon intervjua Debeljak je demonstrativno napustio mjesto snimanja. Član uprave Tomislav Čorak ostao mi je još objašnjavati nešto o isplatama plaća i rekao mi da sam smeće”, rekao je reporter Mario Jurič za DNEVNIK.hr.

Istaknuo je da je naš posao da propitkujemo tvrtke koje su za svoje poslovanje dobile novac od države.

Debeljak je nakon razgovora u odlasku Juriču poručio: “Jako nehrvatski. Jako bezobrazno. Baš smećarski.”

“Lažljivi ste, totalno lažljivi”, rekao je potom Čorak Juriču, koji mu je odgovorio da samo postavlja pitanja.

“Zadnje ste smeće”, rekao mu je Čorak, a Jurič pitao: “Znate li da je to prijetnja novinarima? Hoćete li da zovem policiju?”

“Ako mislite da je to prijetnja, pozovite policiju”, odgovorio je Čorak, koji je Juriču rekao da je “pitao pitanje koje nije istinito”.

“Moje je da postavljam pitanja”, kazao je reporter, a član Uprave Brodosplita na to je dodao: “Moje je da kažem mišljenje o vama.”

Nakon što je prilog o škveru emitiran u Dnevniku Nove TV, Debeljak se porukom javio reporteru Juriču te napisao: “Sad kad sam pregledao prilog čak mi je i drago. Ja ti opraštam, a molim te nemoj raditi to isto drugima koji šljakaju i hrane ovu jadnu državu.”

Foto: DNEVNIK.hr

Foto: DNEVNIK.hr

Uvrede reporteru nastavile su se i nakon objave članka na portalu DNEVNIK.hr.

“Sad pročito članak i hvala Bogu da si se razotkrio kao plaćenička antihrvatska pič…a”, napisao je Debeljak i ubrzo obrisao tu poruku.

“Zašto si izrezao komentar o 3. maju, frajeru?” uslijedilo je pitanje Debeljaka pola sata prije ponoći.

Informativni program Nove TV uvijek će profesionalno pitati o kriterijima poslovanja, trošenja novca poreznih obveznika i ispunjavanja obveza prema radnicima. Nedopustivim smatraju vrijeđanje i napade na novinare.

U splitskom škveru, koji ima 47 tvrtki kćeri, za njih osam prijeti stečaj, a više od pola ih je u blokadi. Debeljak je u razgovoru s Juričem kazao kako nije istina da tvrtke klize u stečaj te ustvrdio da će dugove platiti do kraja ovog mjeseca, piše Dnevnik.hr

Više od pola tvrtki kćeri splitskog škvera u blokadi, neke klize u stečaj, a vlasnik škvera Debeljak poručuje: To nije istina, riješit ćemo dugove

Najnovije

Još iz rubrike