49-godišnjak šetao s oružjem u rukama oko zgrade: Svladali ga policajci i u stanu mu pronašli oružje i drogu

PU zagrebačka

Na zagrebačkom Črnomercu policajci su zatekli 49-godišnjaka s automatskim pištoljem u rukama. Nakon što su ga svladali i oborili na tlo, uslijedio je pretres stana gdje je pronađen prigušivač za pištolj, brojni spremnici, hrpa streljiva. Uz navedeno oružje, u stanu su pronađene dvije vrećice s amfetaminom od kojih svaka teži gotovo kilogram, ali i dvije vrećice s kokainom težine 125 grama i 49.20 grama, piše RTL.

Pročitajte policijsko priopćenje u cijelosti i pogledajte što je sve zaplijenjeno:

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Naime, 7. lipnja 2021. godine policijski službenici na području Črnomerca, zatekli su osumnjičenog u posjedu automatskog pištolja s preklopnim kundakom tzv. ,Škorpion, sa 7 komada pripadajućeg streljiva, 1 komadom streljiva cal. 9mm te jednim metalnim spremnikom za pištolj koje je prethodno na neutvrđen način nabavio i držao u stanu iako je znao da je posjedovanje građanima zabranjeno.

Nadalje, 16. lipnja 2021. godine temeljem nalog Županijskog suda u Zagrebu, obavljena je pretraga stana na adresi u Zagrebu kojeg koristi osumnjičeni, a kojom pretragom su policijski službenici II. policijske postaje Črnomerec pronašli metalni prigušivač za pištolj, metalni spremnik za pištolj u kojem se nalazilo 15 komada streljiva, jedan metalni spremnik za pištolj tzv. „Škorpion” u kojem su se nalazila 32 komada streljiva, 148 komada streljiva cal. 5.5mm pakirano u kartonske kutije po 50 komada, 124 komada streljiva kalibra 9 mm pakirano u 3 kartonske kutije, 50 komada streljiva kalibra 9 mm pakiranih u kutiju, 49 komada streljiva kalibra 9mm s probušenim zrnom streljiva tzv. „dum dum metak”, 3 komada streljiva kalibra 9mm proizvođača ,Luger” s probušenim zrnima streljiva i s efektom ,HYDRA-SHOK” te 13 komada streljiva kalibra 7.65 mm odnosno neovlašteno posjedovao dijelove vatrenog oružja i streljivo dakle, neovlašteno posjedovao vatreno oružje i streljivo čije je posjedovanje građanima zabranjeno.

Za sada neutvrđenog dana i na neutvrđen način, a protivno odredbama čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem daljnje preprodaje, sumnja se, nabavljao je veće količine kokaina i amfetamin koju drogu je skrivao, vagao i prepakiravao u iznajmljenom stanu na području Črnomerca, a gdje je također, 16. lipnja 2021. godine temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, obavljena pretraga stana kojeg koristi osumnjičeni, a kojom pretragom su pronađene dvije plastične vrećice u kojima se nalazila droga amfetamin ukupne težine 999.00 g i 979.00 g, dvije plastične vrećice u kojima se nalazio kokain ukupne težine 125 g i 49.20 g, jedna digitalna vaga, jedan aparat za vakumiranje s pripadajućim vrećicama i ambalažom za vakumiranje te više komada mobilnih uređaja.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu”, stoji u policijskom priopćenju.

Share This Article