29.1 C
Zagreb
Naslovnica Tech Zagreb procijepio 50 posto odrasle populacije, Šostar: Ako se nastavi ovim tempom,...

Zagreb procijepio 50 posto odrasle populacije, Šostar: Ako se nastavi ovim tempom, na jesen možemo skinuti maske

Zagreb je došao do pedeset posto procijepljenosti odraslog stanovništva, dok je postotak odraslih koji su primili drugu dozu nešto malo veći od 20 posto. Potvrdio je to i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar, piše Večernji.

– Cijepimo i djecu stariju od 12 godina, ali isključivo u pratnji roditelja. Sretni smo jer smo dosegli cilj, a to je da do kraja lipnja cijepimo 50 posto – kaže Šostar. Tempo cijepljenja još uvijek je zadovoljavajući, naglašava, i nada se da će biti dovoljno cjepiva za sve, kao i da će interes i dalje biti dobar.

– Trebamo barem 70 posto ukupne populacije da bude cijepljeno, a zbog ovih novih varijanti i sojeva, neki kažu da bi bilo dobro i barem 80 posto. Javite se i prijavite, da se možemo ponovno se normalno družiti – veli Šostar. Hoćemo li onda, na jesen moći skinuti maske?

– Ako budemo nastavili ovim tempm mislim da hoćemo, ali ako ne, onda nećemo – odgovara ravnatelj NZJZ “Andrija Štampar” i ponavlja da je građanima dostupno pet različitih kanala kojima se mogu prijaviti na cijepljenje.

A to su:

– putem sustava e-Građani (Portal zdravlje Ministarstva zdravstva RH),

– pozivom na besplatni broj 0800 8804,

– preko odabranog liječnika obiteljske medicine,

– iskazom interesa na cijepise.zdravlje.hr te

– slanjem e-pošte na cijepljenjecovid@stampar.hr

Najnovije

Još iz rubrike