22 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Puhovski: Možemo se pokazalo manje iskusno od očekivanja, zasad ne daju dobre...

Puhovski: Možemo se pokazalo manje iskusno od očekivanja, zasad ne daju dobre znakove

Analitičar Žarko Puhovski bio je gost Novog dana.

Komentirao je imenovanja u Zagrebačkom Holdingu bez natječaja.

“Bilo je malo previše ljubavi u izbornoj kampanji, baš su ih svi voljeli. To je naprosto počelo kretati u drugu krajnosti. Oni su se pokazali manje iskusnima nego što se moglo očekivati. Oni na elementarne stvari nisu spremni bila. Ono što očekujemo za razliku od starih političara je da to kažu i da se ispričaju. Oni su danas mogli na Skupštini formulirati taj prijedlog i stvar bi kasnila 72 sata”, kazao je.

Puhovski smatra da je zabrinjavajuće što 10 dana ne mogu imenovati osobu koja bi bila v.d. za obrazovanje.

“Oni su mogli mirno jučer reći tko su potrpredsjednici skupštine. Zasad ne daju dobre znakove. Treba ih upozoravati da se pazi kako se stvari rade. Inače će ozbiljni politički kapital koji su skupili rasturiti u par tjedana”, ističe.

Napominje da su važne sitne stvari.

“Jučer su mogli reći tko su kandidati za potpredsjednika Skupštine, mogli su reći tko će biti čovjek za obrazovanje, moraju paziti kad sklapaju sporazum s SDP-om poput točke u kojoj se kaže da će biti održiva količina parkiralište za automobila, što je jedna najobičnija fraza koja ništa ne znači”, rekao je.

“Očito tehničke, pristupne stvari nisu kod njih dobro obavljene. Onda tek dolaze prave stvari, stotine milijuna kuna dugova”, kazao je Puhovski.

Smatra da će dolaskom Možemo! na vlast u Zagrebu sigurno biti mirnije, što je, kaže, dobro do neke mjere.

“Mene zanima hoće li kvaliteta odluka biti na višoj razini. Oni kad tad moraju neka pitanja strategije razvoja grada postaviti”, rekao je.

Budućnost SDP-a

Puhovski napominje kako je SDP doista u katastrofalnom stanju i da nisu imali nekog velikog izbora nego ući u koaliciju.

“SDP je doista u katastrofalnom stanju i oni nisu imali nekog velikog izbora. SDP nije mogao ništa birati, oni su mogli biti sretni da ih se prihvati. SDP i dalje marljivo radi na svom prolngiranom samoubojstvu i on će završiti poput Junaka pavlove ulice. U SDP-u će svi biti vodstvo, a neće više biti članstva”, ističe.

SDP ostaje bez članstva, tvrdi.

“Raspuštaju jednu po jednu organizaciju u stranci. To je besmisleno ponašanje i to je ponašanje koje uništava SDP. SDP nema ni u tragovima socijaldemokratsku poziciju”, rekao je.

Sukobi predsjednika države i premijera

Kazao je da se svi kao građani nadamo da će se skuboti smiriti.

“Razina rasprave je katastrofalna. Kad pokušate svesti stvar na sadržaj, sadržaja nema. To su naprosto teme koje su promašene za realni život u Hrvatskoj. Ljudi vole cirkus, to je nešto što očito funkcionira, ali i cirkusa je tri dana dosta”, veli Puhovski.

O intervenciji predsjednika Milanovića u deklaraciji NATO-a u Bruxellesu, kaže da se u ovom trenutku čini da je Milanovićeva najbolja karakteristika da izaziva skandale u tom slučaju imala efekt.

“Stvar je na koncu išla rutinski dok nije netko dreknuo, a to je bio Milanovića. On doista brani Dayton, ali istovremeno je taj Dayton jedan sumnjivi dokument. Jedna od dobrih stvar jest da čovjek koji se lažno predstavljao kao predstavnik Hrvata u BiH dobio što ga ide”, rekao je Puhovski, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike