27.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Muljaže oko obnove: Policija uhitila četiri osobe; Bili u GSKG-u i stanu...

Muljaže oko obnove: Policija uhitila četiri osobe; Bili u GSKG-u i stanu zaposlenika, te nekih poduzetnika

Kako doznaje N1, zagrebačka policija je trenutno u glavnom uredu Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva (GSKG) gdje se provjerava dokumentacija vezana za obnovu nakon potresa.

Nastavak je to aktivnosti koje traju već nekoliko dana. Navodno je u ovom trenutku potpuno blokiran ured ugovaranja poslova.

U ovom trenutku ne zna se jesu li meta istražitelja neki konkretni izvođači ili eventualno vlasnici nekretnina kojima se pogodovalo.

U tijeku su pretrage stanova osumnjičenika od kojih je jedan zaposlenik GSKG-a, dok su druge osobe privatni poduzetnici te direktori tvrtki koje su poslovale s GSKG-om. GSKG je vodeći upravitelj stambenih zgrada u Zagrebu i Hrvatskoj, a prema podacima s njihove web stranice održavaju i upravljaju s oko 173.000 prostora, ukupne površine preko 10.000.000 m2, piše Jutarnji.

Policija

U završnoj smo fazi kriminalističkog istraživanja tijekom kojeg su uhićene četiri osobe koje će biti predane pritvorskom nadzorniku, dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u, priopćilo je Ravnateljstvo policije.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s USKOK-om provode kriminalističko istraživanje nad četiri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva.

Tijekom jutra na području Zagreba policija je uhitila sve četiri tražene osobe, od čega jednog rukovoditelja iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zagreba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u.

Najnovije

Još iz rubrike