25.5 C
Zagreb
Naslovnica Sport VIDEO Ćorluka: Tko nije spreman, može igrati tenis, a i dalje mislim...

VIDEO Ćorluka: Tko nije spreman, može igrati tenis, a i dalje mislim da su se doktori sprdali sa mnom zbog kapice

Hrvatski nogometaši u Rovinju se pripremaju za novi izazov na Euru. Vatreni u petak igraju protiv Češke u skupini D.

Osim Nikole Vlašića dvoboj je najavio i Vedran Ćorluka, koji je danas trener u reprezentaciji.

”Dobro poznajem Vlašića iz ruske lige. Ne trebamo ga uspoređivati s Modrićem i zamarati se time hoće li dostići Modrićevu razinu. Sad je Nikola na visokoj razini i treba samo nastaviti raditi kao dosad.”

Gdje je problem Hrvatske?

”Mislim da to svi znaju. Dobro dođemo do posljednje suparničke trećine i onda tu nismo konkretni, nema nas dovoljno u završnici napada. Taj problem prati nas nekoliko utakmica. Radimo na tome da se to popravi za sljedeću utakmicu i sigurno ćemo već u petak izgledati bolje u tom segmentu.”

Česi?

”Jako su opasni u napadu. Bit ćemo oprezni, nećemo srljati po tri boda. Znamo da nam treba pobjeda, ali nećemo jurišati.”

O kapici na Euru kaže:

”Dandanas mislim da su se doktori htjeli sprdati sa mnom zbog vaterpolske kapice. Još i danas sam malo ljutit na njih, ali bar sam završio u Uefinu muzeju. Ali da sam izgledao lijepo, nisam. Svaki igrač koji je došao želi igrati. Želje i očekivanja, bilo igrača ili izbornika, sve je to nešto drugo. Tad sam bio više potreban izvan terena nego na terenu i to je uloga koju moraš prihvatiti kao igrač. Mislim da svatko tko je ovdje mora shvatiti da su momčad i uspjeh ispred osobnog interesa i to nije nešto posebno. Tko nije na to spreman, može igrati tenis, i to ne u parovima”, rekao je Ćorluka, prenosi gol.hr.

Ne znam hoću li igrati

”Izbornik još nije odlučio, ne znam krećem li protiv Češke, ja sam spreman”, započeo je Vlašić pa nastavio:

”I Češka i Škotska su dobre i tvrde momčadi. Bila je to dobra utakmica između njih dvoje i mislim da ne bismo trebali pričati tko je bolji od njih, trebamo se spremiti za Škote i pobijediti obje utakmice da možemo računati na prolazak.”

Vlašić je svjestan pritiska navijača

”Znamo svi da je Hrvatima stalo do reprezentacije i da to utječe na raspoloženje ljudi. Da smo jednako igrali, a da je bilo 0:0, bio bi drugačiji dojam. Uvijek kad izgubiš, sve je katastrofa. Nadam se da ćemo sad odigrati bolje naredne dvije utakmice.”

O problemima u napadu

”Svi smo dovoljno kvalitetni, pokazat ćemo to u sljedeće dvije utakmice. Moramo biti opušteniji, manje razmišljati o pritisku. Protiv Engleske smo igrali sigurnije, sada ćemo biti bolji i opasniji.”, prenosi gol.hr.

Najnovije

Još iz rubrike