Šest dobrih navika za ljepotu koje prakticira i Meghan Markle

Instagram

1. Dobro se naspavajte

Iako su Meghan Markle i princ Harry nedavno dobili svoje drugo dijete, oboje se trude spavati dovoljno kako bi iskoristili sve blagodati dobrog sna, a nije velika tajna da je to jedan od ključnih faktora ljepote lica i tijela.

Spavanje u trajanju od osam sati jača imunološki sustav, doprinosi dobrom raspoloženju i pomaže vam da dođete u bolju formu. Meghan zato pridaje veliku važnost kvaliteti sna, piše Vogue.

2. Osigurajte si dovoljno hidratacije

Kako bi njezino tijelo optimalno funkcioniralo, Meghan pazi da pije dovoljno vode i ostane hidratizirana tijekom cijelog dana. S ovom odličnom navikom kreće ujutro čim se probudi – odmah popije čašu tople vode s limunom.

Meghan je, također, velika ljubiteljica prirodnih sokova, posebno onih zelenih, jer joj, kaže, daju trenutni poticaj. Ujutro zna napraviti energetski napitak od jabuke, kelja, špinata, limuna i đumbira koji potom pijucka tijekom cijelog dana.

3. Ostanite aktivni

Kako bi ostala u dobroj formi, Meghan nekoliko puta tjedno odlazi na treninge. Kaže da je vrlo redovita u tome i svaku vježbu shvaća vrlo ozbiljno, no priznaje kako se i njoj ponekad zna dogoditi da trening mora skratiti ili čak preskočiti.

– Ako nemam vremena za dugi trening, uzmem psa i umjesto na trening, odem na trčanje. Ne brinem vježbanjem o sebi samo iz estetskih razloga, već i kako bih se osjećala dobro. Biti aktivan moja je glavna motivacija – rekla je.

Redovita tjelesna aktivnost, osim što odlično utječe na ljepotu duha i tijela, dobra je prevencija mnogim bolestima.

4. Vježbajte ujutro – obavezno

Prema Meghan, važno je učiniti sport dijelom svoje rutine, a važno je naučiti i cijeniti trenutak. Kako bi bila sigurna da neće propustiti vježbanje, s tom aktivnošću obično započinje rano ujutro.

Jedan od najdražih sportova joj je, kaže, trčanje, kojim se bavi nekoliko puta tjedno. Ovisno o broju prijeđenih kilometara, Meghan prilagođava ostatak svoje sportske rutine u danu, kako bi pronašla pravu ravnotežu koja joj odgovara.

5. Pokušajte s meditacijom i jogom

Priznaje kako je joga i meditacija nisu privlačili dok je bila mlađa, no danas je vjerna sljedbenica ovih aktivnosti. I joga i meditacija joj, kaže, pomažu u ublažavanju stresa, a osim što se tako može kvalitetno opustiti, pomažu joj i u pravilnijem držanju tijela.

6. Usvojite prehranu 80/20

To zapravo nije dijeta već promjena životnih navika vezanih za prehranu – 80 posto vremena jedete zdravo, a 20 posto vremena si priuštite neko omiljeno jelo, kolač, piće…

Prije nego što je pronašla savršenu hranu baš za sebe, Meghan je testirala nekoliko vrsta prehrane i režim nalik 80/20 joj se učinio savršenim rješenjem.

– Pokušavam jesti vegansku hranu tijekom tjedna, ali dopuštam si veću fleksibilnost u onome što pojedem tijekom vikenda – rekla je.

Uz to, priznaje kako daje prednost hrani koja njezinoj koži osigurava sjaj, poput avokada i mrkve, te onoj od koje kvalitetnije spava, hrani koja dobro utječe na probavu i daje joj energiju tijekom dana.

Primjer napitka za mladolik izgled

Sastojci: 100 ml čaja od ružmarina, 50 ml soka od maline ili kupine, 50 g mladog špinata, malo mladog koromača, malo mladog maslačka, 1 sušena smokva ili 1 žlica grožđica, 1 žlica mljevenih oraha, 1 kruška, 1 naranča i 1 rajčica.

Priprema: Usitnite sve sastojke u blenderu i popijte svježe, prenose 24sata.

Share This Article