Mijenja Plenkovića u Saboru kao zastupnica, obrušila se na Milanovića: Uvrijedio je i mene i sve osobe s invaliditetom

Jednu od najnovijih izjava predsjednika Zorana Milanovića na račun premijera Andreja Plenkovića komentirala je HDZ-ova saborska zastupnica Ljubica Lukačić.

“Zoran Milanović nastavlja se obračunavati i neprimjereno vrijeđati sve koje misle suprotno od njega. I čini i na skupu prigodom 75. obljetnice Hrvatskog saveza slijepih, nazivajući svoje političke oponente pudlicama ‘s protezama’, čime je uvrijedio mene osobno kao i druge osobe s invaliditetom”, objavila je zastupnica Lukačić na Facebooku.

Bila je, podsjetimo, riječ o Milanovićevoj izjavi povodom toga što Plenković već neko vrijeme u medijima šuti, barem u odnosu na verbalni rat između premijera i predsjednika koji mjesecima nije jenjavao:

“Vidim da na mene šalje svoje suradnike. OK! Šalji brate bar lavove, ne pudlice, mislim, s protezama. Dakle, to je takva providna dječačka taktika. Ali, što više šuti, to bolje, jer onda ću i ja, dakle, se više baviti takvim nekakvim stvarima koje su u opisu mog radnog mjesta. Recimo, kao kad vodim delegaciju u NATO, da moram na kraju preuzeti sve na sebe, jer ministarstvo, odnosno ne ministarstvo, nego ministar ne radi svoj posao.”

Milanović je izjavu doista dao na obilježavanju 75. obljetnice Hrvatskog saveza slijepih.

“Bilo bi dobro da se Milanović zapita kakvu poruku šalje. Predsjedniče, razmislite što izgovarate!”, poručila mu je Lukačić preko društvenih mreža.

Na stranicama Hrvatskog sabora za njen zastupnički mandat u 9. sazivu stoji da je počeo 19. listopada 2016. “kao zamjenici zastupnika Andreja Plenkovića” i da je završio 22. srpnja 2020.

Za njen zastupnički mandat u aktualnom 10. sazivu stoji da je počeo 22. srpnja 2020., također “kao zamjenici zastupnika Andreja Plenkovića”, piše RTL.

Share This Article