VIDEO Lovren objasnio zašto je na treningu vikao na suigrače; Bit će neugodno jer su Česi u toj velikoj prednosti

U karijeri Dejana Lovrena stvari su se posložile tako da još nije nastupio na Europskom prvenstvu. U dva navrata branio je boje Vatrenih na svjetskim smotrama, ali na europskoj još nije i zato bi mu nastup u petak na utakmici Hrvatska – Češka trebao biti premijerni. Utakmicu s Englezima propustio je zbog ozljede, ali situacija je sad mnogo bolja, o čemu je i sam govorio na konferenciji za medije, prenosi gol.hr.

Kako se osjeća i je li spreman za svoj prvi nastup na europskim prvenstvima?

“Odlično se osjećam, mnogo bolje nego prije dva tjedna. Vraćam se u svoj puni ritam, vidjet ćemo što će biti u petak, izbornik će odlučiti na kraju.”

Primijetili smo na treningu da si bio srčan, da si vikao na suigrače i bio dosta aktivan. Je li te nešto naljutilo?

“Ha, da i ti izgubiš 7:0, i ti bi bio aktivan. Nismo dobro ušli, malo smo izgubili, ali opet smo izgubili. Trebamo jednostavno dati sve od sebe i na treninzima, to zahtijevaju i izbornik i stariji igrači. Malo me to zanijelo, pa sam malo digao ton, ali to sam samo ja, bilo pa prošlo, idemo dalje.”

“Protiv Engleza nije bila Hrvatska koju znamo, možemo i moramo bolje”

Kako ti je utakmica s Englezima izgledala s tribina?

“Nemoj se ljutiti, loš je rezultat, meni nije pozitivno govoriti kad se izgubi. Moje mišljenje i mišljenje suigrača jest da smo htjeli više. U nekim dijelovima igre dobro smo stajali, sve do gola. Smatram da nismo bili na razini, ali možemo uzeti u obzir da je bilo i užasno vruće te da se neke stvari nisu poklopile kako trebaju. To nije bila ona Hrvatska koju znamo, možemo mi mnogo bolje odigrati, moramo tu sliku popraviti u idućoj utakmici.”

Jesi li se možda čuo sa svojim bivšim suigračem Hendersonom?

“Vidjeli smo se nakratko poslije utakmice, komentirali smo utakmicu i naše ozljede.”

“Nisam o mlađim igračima rekao ono što je u medijima objavljeno”

Prije nekog vremena Lovren je imao prilično oštar istup vezan za mlađe igrače i njihov pristup u reprezentaciji. Je li stanje sada drugačije?

“Rekao sam što sam rekao i ne da mi se uopće otvarati tu temu. Izvučeno je nešto iz konteksta što nije onako kako sam zbilja rekao pa ste napravili veliku stvar od toga. Kad sam mislio na to, mislio sam na stvari na treninzima, da se treba ginuti za hrvatski dres.”

Kako ste vidjeli utakmicu Češka – Škotska?

“Nisu loša ekipa, bila je dosta tvrda utakmica na početku. Fantastična dva gola od Schicka, imaju dosta dobru defenzivnu igru, kompaktni su, pa neće biti laka utakmica. Bit će tu svega i svačega, ali ako mi budemo pravi kakvi znamo da možemo biti, onda ne bi trebalo biti problema. Bit će neugodno jer su oni u toj velikoj prednosti. Moramo biti iznimno oprezni na svaku loptu, čvrsto stajati i čekati prilike.”

“Škotsku još uvijek ne treba otpisati”

Koliko će trebati obratiti pažnju na prekide u iduće dvije utakmice?

“Oni sigurno jesu jaki u prekidima, to su i pokazali, pogotovo u fazi skoka, imaju iznimno visoke igrače, ali sad da ćemo se mi toliko koncentrirati na prekide, nisam baš siguran. Mi smo ekipa koja ima igrače za igru, da posjed bude kod nas, ali naravno da ćemo iskoristiti prekide ako ih bude.”

Vidiš li Škotsku još uvijek kao prijetnju?

“Definitivno. Oni se nisu predavali ni u jednom trenutku protiv Češke, borbena su ekipa, idu na svaku loptu, imaju to srce, tu hrabrost. Ja sam rekao od početka da je naša grupa jako teška, bit će jako teška utakmica na njihovu terenu, pred njihovom publikom.”, prenosi gol.hr.

Šime Vrsaljko odradio je svih 90 minuta u porazu Hrvatske od Engleske na otvaranju Europskog prvenstva. Kao takav, jedan je od najpoželjnijih sugovornika da se osvrne na susret odigran na Wembleyju, ali i ono što nas čeka u petak: Hrvatska – Češka.

Kakva je atmosfera u momčadi i jesu li mlađi suigrači ti koji dižu druge?

“Naravno, mladi igrači su svježa krv i energija koja nam u svakom trenutku može puno donijeti na terenu i izvan terena. Svi su fenomenalni, profesionalci su i izvan terena i na njemu. Sretni smo jer vidimo da je budućnost hrvatske reprezentacije tu s nama, znamo da će oni jednog dana biti nositelji svega ovoga. Atmosfera je fenomenalna.”

Što mislite o reprezentaciji Češke i njihovu napadaču Patriku Schicku?

“Mislim sve najbolje i o Česima i o njihovu napadaču Schicku.”

Nedostaje li ovoj Hrvatskoj agresije u odnosu na onu iz 2018.?

Dojam je da ovoj reprezentaciji nedostaje one muške agresivnosti, da joj nedostaje neki Mario Mandžukić da se potučete s njima. Kako gledaš na tu situaciju?

“Ne znam kako da vam odgovorim na to pitanje… Što se tiče agresije i stava na terenu, mislim da će utakmica biti takva koliko će u danom trenutku biti potrebno i da budemo agresivni. Iduća utakmica sigurno će zahtijevati veći nivo agresije, pritiska i želje za golom. Atmosfera jest super, ali rezultat je taj koji nam puno toga donosi. Mandžukića nemamo, ali imamo ostale igrače koji su zasluženo tu. Dajemo maksimum i na terenu i na utakmicama, nadam se da ćemo upisati ta tri boda koja će nas dodatno podići.”

“Mi moramo usmjeriti utakmicu s Česima”

Je li Vrsaljko bio iznenađen raspletom utakmice Češka – Škotska?

“Nismo ničim pretjerano iznenađeni. U idućim danima detaljno ćemo analizirati Čehe i Škote. Uz sav respekt prema njima, neke stvari mi sami moramo popraviti pa ćemo se onda baviti njima. Bit će to fajterska utakmica u kojoj ćemo usmjeriti rezultat. Mi ćemo biti ti koji ćemo usmjeriti utakmicu, hoćemo li ići njima niz dlaku i tući se s njima ili ćemo na terenu napraviti situaciju da bude komotna.”

Vrsaljka su na konferenciji za medije upitali o onome što se već neko vrijeme priča, njegovu možebitnom povratku u hrvatski klupski nogomet. Konkretno u Hajduk.

“Ne znam, morat ću odgovoriti na to pitanje uz dužno poštovanje. Hoću li se kući vratiti u daljnjoj budućnosti, ne znam odgovor na to pitanje. Ja njima i njihovim navijačima želim sve najbolje u nadolazećim sezonama, to što oni rade je fenomenalno. Struku također imaju, vidim da idu uzlaznom putanjom. Vidjet ćemo hoću li se jednog dana vratiti u hrvatski nogomet igrati ili živjeti u Hrvatskoj”, zaključio je Vrsaljko.

Share This Article