28.6 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Majka iz pakla zlostavljala i izgladnjivala dječaka (7) jer ju je naljutio...

Majka iz pakla zlostavljala i izgladnjivala dječaka (7) jer ju je naljutio lockdown i stroge mjere

Slučaj zlostavljanja u Njemačkoj zaprepastio je mnoge i podsjetio na strašnu činjenicu da su mnogi prošli pravi pakao doma za vrijeme lockdowna. Mjesto na kojem su se trebali osjećati sigurno bio je za njih mjesto užasa, a među njima je i 7-godišnji dječak kojeg je majka teško zlostavljala.

Protiv 60-godišnje majke vodi se postupak zbog teškog zlostavljanja njezinog 7-godišnjeg sina tijekom prvog “lockdowna” 2020. godine. Ona je osumnjičena da je dijete izgladnjivala, zaključavala ga i nanijela mu ozljede opasne po život. Prema izjavi javnog tužitelja, razlog takvog njezinog ponašanja su agresivnost i bijes zbog strogih mjera i zatvaranja škole tijekom pandemije, piše Fenix-magazine.

– Tijekom istrage koju je policija provela nad 60-godišnjakinjom pokazalo se kako je žena između 2004. i 2007. godine navodno nanijela ozljede i izgladnjivala i svog starijeg sina koji je u to vrijeme imao između 12 i 15 godina. Sudit će joj se i za taj slučaj – rekao je glasnogovornik suda. Vlasti su posumnjale da nešto događa s dječakom jer mališan nije došao na školsku nastavu prvi dan nakon popuštanja mjera u lipnju 2020. godine.

Djelatnici Ureda za skrb djece i mladih su otišli na adresu djeteta, ali majka ih nije pustila u stan zbog čega je pozvana policija koja je pronašla nesretno dijete iscrpljeno u ormaru. Pokazalo se kako dječak ima samo 13,8 kilograma. Prije zatvaranja škole u ožujku bio je vidljivo malen i mršav te je tražio hranu od kolega iz razreda. U optužnici se također navodi kako je optužena ozlijedila sina kod kuće udarajući je termosicom u glavu.

Suđenje bi trebalo trajati četiri radna dana, a prvog dana bit će saslušani svjedoci. Presuda 60-godišnjakinji je planirana za 21. lipnja, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike