28.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Kako na razgovoru za posao odgovoriti na pitanje: Jeste li u pregovorima...

Kako na razgovoru za posao odgovoriti na pitanje: Jeste li u pregovorima s drugim firmama?

Ako vas pitaju jeste li išli na razgovor i u druge firme, poslodavac vjerojatno ima želju da vas zaposli.

– Prema mom iskustvu, ovo pitanje je obično pozitivan znak, jer to znači da su zainteresirani. Ako ih ne zanimate, nije ih briga razgovarate li s nekim drugim – rekao je Rob Cancilla, stručnjak za pronalazak talenata i viši direktor u tvrtki Hunt Club.

Postoji taktičan način da odgovorite na ovo pitanje. Kad vas pitaju o drugim mogućnostima, budite iskreni u vezi s ponudama i završnim intervjuima. To vas čini privlačnijim kandidatom.

Jackie Cuevas, administratorica ljudskih resursa, preporučuje da budete iskreni ako razgovarate s drugim poslodavcima. Ako se tvrtki doista sviđate, onda to može potaknuti poslodavca da vas brže uključe u svoj tim, rekla je.

– Možete odgovoriti nešto poput ovoga: ‘Trenutno sam završio završni intervju s tri tvrtke. Rekli su da će me obavijestiti u sljedećih nekoliko tjedana’ – rekla je Cuevas.

Naravno, kada spominjete druge razgovore za posao, poslodavcu želite jasno dati do znanja da je njihova uloga prioritet.

– Jedan od načina na koji to možete učiniti je ako kažete: Imao sam sreće i zapravo sam angažiran na puno razgovora. Ipak, želim da znate da me posao kod vas najviše zanima – dodao je Cancilla.

Morate li imenovati ostale tvrtke? Cancilla smatra da ne morate, osim ako mislite da bi vas imenovanje drugih tvrtki učinilo privlačnijim kandidatom.

U redu je i ako nemate više intervjua. Cancilla drži da niste radi toga manje privlačan kandidat, piše HuffPost, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike