18 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Bizaran način za mir u braku - za sitnice krive izmišljenu osobu

Bizaran način za mir u braku – za sitnice krive izmišljenu osobu

Optuživanje partnera za stvari koje mogu ili ne moraju biti njegova krivnja siguran je način da pokrenete svađu. Tara Blair Ball iz SAD-a, stručnjakinja za ljubavne veze, kaže da ima rješenje za te situacije.

U svom videu na TikToku, koji je prikupio gotovo osam milijuna pregleda, otkrila je da su ona i njezin suprug izmislili treću osobu koju krive za sitnice oko kojih postoji mogućnost da svađa eskalira u sukob.

Njihov žrtveni jarac zove se ‘Rick’ i kad god nešto krene po zlu, inzistiraju da je Rick kriv za to – umjesto da se međusobno optužuju.

Iako se to može činiti neobičnim, Tara smatra da je izmišljeni Rick spasio njezin brak.

– Izmišljena osoba koju se krivi za sitnice je u biti u brak unijela humor i olakšala je komunikaciju između mene i mog partnera u trenutcima kad postoji opasnost od sukoba – objasnila je Tara.

Na primjer, par optužuje ‘Ricka’ kad vide da račun nije plaćen na vrijeme ili ako prljavo rublje ostane u košari, umjesto da se stavilo na pranje.

– ‘Rick’ je naš dežurni krivac, i to je super, jer nitko od nas dvoje nema tu ulogu – objašnjava Tara.

Prednost korištenja ‘dežurnog krivca’ – termin koji se koristi za opisivanje osobe koja je okrivljena za tuđe greške – jest u tome što ih podsjeća da su tim i da se međusobno ne napadaju.

Također potiče par da probleme zajedno rješavaju, umjesto da se međusobno optužuju za greške koje su napravili. Štoviše, ova metoda rješavanja problema također donosi humor u vezu i sprječava da manji problemi eskaliraju u veće sukobe.

Iznenađujuće je da Tara nije jedina koja u svom braku koristi zamišljenu treću osobu jer su i drugi komentatori priznali da i oni to rade.

– Radimo isto kao i ti, samo što je kod nas kriva mačka – napisala je jedna komentatorica na TikToku. Druga je priznala da je kod njih uvijek kriv ‘Casper’ kućni duh za sve probleme s kojima se suočavaju ona i njezin suprug.

– Moj suprug i ja to radimo, ali uglavnom za stvari koje nestanu. Uvijek je kriv gremlin iz ormara – napisala je, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike