30.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Počeli radovi na sanaciji Domovinskog mosta, trajat će šest mjeseci

Počeli radovi na sanaciji Domovinskog mosta, trajat će šest mjeseci

Gradonačelnik Tomašević prisustvovao je otvorenju radova na obnovi zagrebačkom Domovinskom mostu. Iako je to relativno novi most, pušten u promet 2007. i saniran 2019., zbog oštećenja i vlage obnavljat će se pješačke staze s obje strane.

– Pričat ćemo i o novim mostovima, ali ono to je sada bitno je održavanje postojećih. Radi se o nešto manje od 900 metara u oba smjera. Bit će cijelo vrijeme zatvorene dvije trake kolnika. Radit će se šest mjeseci. Počinjemo u ljeto kako bi što manje ometali život građana, koje molimo za strpljenje. Uvijek će biti prohodan prolaz za pješake i bicikliste barem na jednoj strani mosta, rekao je Tomašević.

– Imamo u tijeku ili u pripremi radove i na drugim mostovima, bitno je da su sigurni i kvalitetni. Ovdje je vrijednost radova bez PDV-a oko 14 milijuna kuna, dodao je.

Studija IGH je 2018. pokazala da čak šest od sedam zagrebačkih mostova treba obnovu ili sanaciju.

– Zatekli smo loš asfalt na pješačkoj stazi, koji smo krenuli s uklanjanjem i sanacijom. Nakon toga će se vršiti sanacija oko zatega na mostu i vršit će se sanacija prodora vlage u nosač, rekao je Bruno Bukmir, inženjer na gradilištu Domovinskog mosta.

Trenutno se obnavlja i pješački Savski most, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike