28.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Petina muškaraca pere intimno područje samo dva puta tjedno, a nekima je...

Petina muškaraca pere intimno područje samo dva puta tjedno, a nekima je i to previše…

U studiji koju je provela internetska stranica koja se bavi njegom kože, The Derm Review, 1000 muškaraca odgovorilo je na pitanje kako često se peru ‘tamo dolje’.

Rezultati su prilično šokirali i pokazalo se kako mnogi muškarci ne peru genitalije svaki dan, a čak ni svaki drugi.

Otkrili su da petina muškaraca intimno područje pere tek dva puta tjedno, a neki i rjeđe. Istraživače je to prilično zateklo jer penis bi ipak trebalo prati svaki dan.

Pokazalo se i da 21.6% muškaraca pere genitalije svaka dva dana, ali ponekad im se dogodi i da preskoče koji dan. Dobra je vijest da je 39.7% muškaraca ipak reklo kako se peru svaki dan.

Ipak, bilo je i onih koji se peru dva puta dnevno, 38.7%, ali to može biti problematično.

– Neredovito pranje može dovesti do neugodnog mirisa, ali je i plodno tlo za razmnožavanje bakterija, što može uzrokovati bol i upale. Ipak, koža je na genitalijama jako osjetljiva i ako se perete više od jednom dnevno, može doći do iritacije, suhoće i svrbeža. Intimno područje treba prati toplom vodom, a ako tako preferirate, možete koristiti i nježni sapun ili gel za tuširanje – rekla je biokemičarka koja se bavi proizvodima za njegu kože Elle MacLeman za The Sun, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike