30.5 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Nove spoznaje: Žene su sretnije s manje poželjnim muškarcima

Nove spoznaje: Žene su sretnije s manje poželjnim muškarcima

Da bi žena uistinu bila sretna u vezi, ona zaista treba biti ljepša polovica para, odnosno poželjno je da je muškarac ružniji, pokazale su neke studije. Na portalu Bright Side slažu se s time, pa su složili i listu odgovora na pitanje zbog čega bi manje privlačni muškarci mogli biti poželjniji. Evo što kažu:

Istraživanje je pokazalo da žene s atraktivnijim partnerom češće drže dijetu i vrlo su motivirane u tome. Ne znači da je to samo po sebi loše, no motiv za to ne bi trebalo biti to što imaju partnera koji izgleda bolje od njih.

Ako žena želi smršaviti i dotjerati liniju da bi bila ukorak s drugima, to ukazuje na to da se ne osjeća dobro u svom tijelu, što može imati posljedice na njeno samopouzdanje, pa i dovesti do depresije.

Manje atraktivni muškarci više se trude kako bi udovoljili svojoj boljoj polovici. Svjesni su da ne izgledaju savršeno, pa to nastoje nadoknaditi kupnjom darova, odlascima na romantični odmor, ili pomažući oko svakodnevnih kućanskih poslova.

Točnije, trude se stalno dodavati začin u vezu i održavati plamen na životu, slijedom čega će se žena osjećati cijenjeno i veza ima veće šanse za uspjeh.

Manje atraktivan muškarac neće privući toliko pažnje čim se negdje pojavi, što obično znači i da su takvi pojedinci češće izloženi raznim iskušenjima. Uz manje prilika, manje su šanse da vaš izabranik odluta, odnosno veće su šanse da vam ostane vjeran.

Izlazak i saznanje da je u sjeni svog partnera većinu žena dovest će do toga da se osjećaju inferiorno i s manje samopouzdanja kroče u svijet. To bi moglo stvoriti napetost u vezi, pa čak i izazvati svađe ili prekid. S druge strane, manje privlačan muškarac može učiniti da se žena osjeća sigurnije u svoj izgled i svoju poželjnost.

Manje fokusiranje na vlastiti izgled i privlačnost omogućuje muškarcima da više pažnje, naklonosti i emocionalne podrške posvete svojim partnerima, tako da ih postave u središte svoga svemira.

Istraživanje je pokazalo da su fizički privlačniji muškarci manje zadovoljni svojim odnosom i manje podržavaju svoje žene. Ako je vašem muškarcu teško udovoljiti, nije posvećeni tome da vas sluša i da ste mu prioritet, takva bi veza mogla završiti loše.

Pomirimo se s tim da biti ‘ljepši’ često daje i osjećaj nadmoći i osjećaj da imate više prava, pogotovo ako to ‘ljepši’ traje od djetinjstva. Napokon, većina zgodnih ljudi navikla je dobiti ono što žele u životu, što im ponekad otežava odnose.

S druge strane, manje atraktivni muškarci često su manje samouvjereni, što ih čini ugodnijima. Razumiju da ne mogu uvijek dobiti ono što žele i da je život kompromis. Tako se izreka ‘to je moj način i moja autocesta, pa tko se prilagodi – super’ ne odnosi na njih.

Budući da se nisu navikli oslanjati na svoj izgled kako bi privukli potencijalne partnere, manje privlačni muškarci razvijaju druge pozitivne osobine ličnosti koje im pomažu da osvoje srce suprotnog spola. Tako ih možda ne pamtite po izgledu, ali njihova osobnost vas zauvijek dotakne.

No, naravno, imati kvalitetnog muškarca kao oslonac u vezi blagoslov je koji treba cijeniti, bez obzira na to kako on izgledao, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike