30.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Unatoč nevjerojatnim mjerama, HRT je našao navijače Vatrenih u Londonu

VIDEO Unatoč nevjerojatnim mjerama, HRT je našao navijače Vatrenih u Londonu

U Londonu je HRT uoči utakmice s Engleskom zatekli malobrojne hrvatske navijače koji su odlučili doći podržati Vatrene unatoč strogim epidemiološkim pravilima, a koja su ih praktično odagnala da doputuju na Otok.

Krešimir Gotlin razgovarao je s Hrvatima iz Švedske koji u stopu prate Vatrene na svim velikim natjecanjima.

– Nadamo se neriješenom rezultatu, neka bude 1:1, ali da mi povedemo, poručila je gospođa Mirjana iz Švedske.

– Nevjerojatno da smo opet naletjeli na tebe. Što da vam kažem, to je ljubav koja ne predstaje ističe Dragan Lukić koji je opisao kakva je uopće bila procedura za dolazak u Englesku, koja podsjetimo, više nije članica EU-a pa vrijede drugačija pravila.

– Znali smo za samoizolaciju od 10 dana i za potrebne testove. Mnogi su odustali, a mi smo odlučili odraditi sve po zakonu kako treba. Skupo jest, ali spasilo nas je novčano što imamo ovdje prijatelja koji ima stan. Bili smo negativni nakon pet dana, šesti dan smo dobili potvrdu.

Ispričali su slučaj jednog navijača koji je bio negativan nakon pet dana, ali su ga nazvali iz britanskog NHS-a i rekli da ne može nigdje i da mora u samoizolaciju, a zbog jednog putnika koji je bio pozitivan na letu s kojim je on doputovao u London.

Što se tiče same utakmice, naši gosti koje su sreli kažu sljedeće.

– Neka izađu, ratničke boje, stati kao Novozelanđani kada igraju ragbi. Trebaju imati naboj i agresivnost, imamo kvalitetu i sve, samo nam treba taj poklič “u boj, govori Lukić dodajući da je hendikep što neće biti hrvatske podrške s tribina.

Najnovije

Još iz rubrike