28.6 C
Zagreb
Naslovnica Tech Mlaznica umjesto igle: Rusi smislili nov način zaštite djece protiv koronavirusa, cijepit...

Mlaznica umjesto igle: Rusi smislili nov način zaštite djece protiv koronavirusa, cijepit će ih kroz sprej za nos

Rusija je testirala aerosloni oblik svog cjepiva za COVID-19 koji je prikladan za djecu od 8 do 12 godina, a novi proizvod, u obliku spreja za nos, planira lansirati u rujnu, rekao je u subotu znanstvenik koji je vodio razvoj cjepiva Sputnik V.

Alexander Gintsburg, čelnik Instituta Gamaleya koji je razvio Sputnik V, rekao je da je ”sprej za djecu koristio isto cjepivo samo umjesto igle, stavlja se mlaznica”, izvijestila je novinska agencija TASS.

Očekuje se da će sprej za djecu biti spreman za distribuciju do 15. rujna, citiran je Gintsburg tijekom sastanka s predsjednikom Vladimirom Putinom, prenosi Reuters.

Istraživačka skupina testirala je cjepivo na djeci u dobi između 8 i 12 godina i nije pronašla nuspojave među ispitnom skupinom, kao ni povećanja tjelesne temperature, rekao je Gintsburg.

Svoje male (pacijente) cijepimo nazalno, primjenjujemo isto cjepivo kao i za odrasle, samo u spreju za nos, rekao je Gintsburg, ne dajući daljnje detalje o studiji, poput broja djece koja su uključena, prenosi Dnevnik.hr

Svoje male (pacijente) cijepimo nazalno, primjenjujemo isto cjepivo kao i za odrasle, samo u spreju za nos, rekao je Gintsburg, ne dajući daljnje detalje o studiji, poput broja djece koja su uključena.

Najnovije

Još iz rubrike