28.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Vukovar: Više mladića napalo troje maloljetnika i djevojku, pobjegli su. Policija zna...

Vukovar: Više mladića napalo troje maloljetnika i djevojku, pobjegli su. Policija zna tko su

Na vukovarskom trgu u noći na subotu skupina mladića napala je tri djevojke i dečka koji je bio s njima u društvu. Djevojka je slavila rođendan, izašla je na piće s prijateljicama i prijateljem i nakon toga su prošetali trgom.

Presrela ih je skupina mladića.

Prvo su prišli maloljetniku, vrijeđali su ga i prijetili mu.

– Rekli su mu da ode ili se neće više niti vratiti. Jedna od djevojaka koja je bila na slavlju kći je hrvatskog branitelja, ona je pokušala smiriti situaciju. Na neko vrijeme i je, no ubrzo su se mladići vratili i krenuli djecu gađati bocama i uzvikivati ‘bando četnička’ – rekao je potreseni otac napadnutih mladića.

Policija je rekla kako nacionalnost gotovo sigurno nije motiv napada.

– Možemo potvrditi kako je došlo do fizičkog sukoba. Više mladića napalo je tri maloljetne i jednu punoljetnu osobu. Motiv gotovo pa sigurno nije nacionalnost, imamo saznanja o tome tko bi počinitelji mogli biti tako da trenutno dalje istražujemo slučaj – rekao je Dragoslav Živković, glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske županije.

Iz policije dodaju kako nitko od napadnutih nema ozbiljnije ozljede.

No kako je riječ o napadu na maloljetnike, odmah su reagirali i već imaju saznanja o napadačima. U tijeku su privođenja.

Kada je sestra napadnutog mladića krenula zvati policiju i rekla to napadačima, odmah su se razbježali.

– Sin me oko 01:15 nazvao i rekao da su pretučeni i da brzo dođem u policiju. Koliko znam, jedan od napadača je već ranije bio priveden zbog fizičkog napada – ispričao je otac.

Kako napadnuti nisu imali vidne ozlijede na sebi, policija nije imala potrebu pozvati hitnu pomoć. Ipak, kada su djeca došla svojim kućama, dječaku je glava počela oticati, a nazirale su se i modrice pa su ih roditelji odvezli u bolnicu gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozlijede. Pozvani su i roditelji napadnutih s obzirom na to kako su svi imali alkohola u krvi.

Jedan nije smio biti vani tako kasno bez pratnje, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike