VIDEO Modrić engleskom novinaru: Vi bi sad da otkrijem cijelu taktiku; Dalić: Mislim da smo za sutra odabrali najbolje za ono što hoćemo i što je za Engleze najbolje

Engleska i Hrvatska sutra od 15 sati na Wembleyu otvaraju skupinu D, u kojoj su još Škotska i Češka. Dan uoči utakmice izbornik Zlatko Dalić i Luka Modrić družili su se s novinarima u Londonu, javlja HRT.

– Očekujem agresivnu Englesku. Igraju pred svojom publikom. Na nama je da odigramo što bolje, spremni smo, dobro smo radili ovih sedam dana i pripremali smo se za Engleze, počeo je “pressicu” kapetan Vatrenih te rekao nekoliko riječi o atmosferi među hrvatskim nogometašima:

– Atmosfera je odlična, naravno da su očekivanja velika. Podigli smo letvicu rezultatom iz Rusije. No, treba biti realan, teško je očekivati svaki put finale. Koliko god imamo vjeru i samopouzdanje, moramo ići utakmicu po utakmicu. Na nama je da pružimo sve od sebe i da se držimo izbornikovih uputa.

Osvrnuo se potom na bahatost koja dolazi iz Engleske:

– Arogancija se nije odnosila na igrače i ekipu Engleske, nego na ekipu oko reprezentacije, recimo novinare i komentatore. Ne bavim se onime što se govori sa strane, fokusirani smo na utakmicu.

Rekao je nešto i o Masonu Mountu, s kojim je razmijenio dresove na Stamford Bridgeu:

– Bio je to uobičajen razgovor nakon utakmice, zaželio sam mu sve najbolje u finalu kad su nas pobijedili i to je to. Mislim da je ovu sezonu pokazao da je talentiran i potentan igrač i da je pred njim velika budućnost. Ako nastavi raditi kao do sada bit će bitna karika engleske reprezentacije u budućnosti.

– Osjećam se super, sezona je bila jako dugačka, ali izdržao sam sve napore. Ne treba posebno naglašavati koja je čast igrati za hrvatsku reprezentaciju, a isto tako i obaveza. Očekivanja su velika od navijača, a isto tako i mi od sebe očekujemo puno, osvrnuo se Modrić na svoju osobnu sezonu.

– Falit će nam navijači, bilo bi lijepo da su mogli doći podržati nas u velikom broju, njihova prisutnost nam puno pomaže i daje nam dodatnu energiju. Što se tiče kampa i ostanka u Rovinju, po meni to nije nikakav problem, imamo svoj mir iako smo ostali smješteni u Hrvatskoj, rekao je o nedostatku navijača i ostanku u kampu u Rovinju.

Englezi smatraju da je Hrvatska bolja od njih samo u veznoj liniji:

– Engleske prognoze i komentari da su bolji u svim segmentima osim vezene linije, ma ne bih ulazio u te njihove analize, sutra ćemo na terenu sve vidjeti.

Neki pak smatraju da je engleska slabost – obrana, pa je Modrića o tome upitao engleski novinar:

– Haha, vi bi sad da otkrijem cijelu taktiku. Ne mogu vam to sve otkrivati, sve ćete vidjeti, zaključio je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, piše HRT.

– Svjesni smo da igramo veliku utakmicu protiv velike ekipe koja je domaćin i jedan od favorita da osvoji Europsko prvenstvo. Mi moramo biti kompaktni i agresivni, borbeni i pokušati primijeniti svoj stil igre. Nećemo se doći samo braniti, pokušat ćemo napraviti dobar rezultat. Start je jako bitan, svi hoće napraviti dobar rezultat u početku, da nam da novo samopouzdanje za nastavak, ali zaista očekujemo tešku utakmicu koja će se lomiti u detaljima, rekao je izbornik na konferenciji za medije uoči prve utakmice na Euru koja Vatrene očekuje u nedjelju u 15 sati na Wembleyju protiv Engleske.

Kakvu formaciju Engleske Dalić očekuje?

– Svjesni smo s kakvim protivnikom igramo i s kojim igračima igramo i koji god sistem engleski izbornik izvede na teren, mi ćemo biti spremni, ali znamo da će to biti jako kvalitetno i jako opasno. Oni imaju veliku kvalitetu, pogotovo prema naprijed, pokušat ćemo se suprotstaviti, ali opet želimo i mi biti ti koji će imati posjed lopte i imati svoje šanse, nećemo se samo braniti, rekao je Dalić.

Misli li da će za Engleze zaigrati Phil Foden i Jack Grealish?

– Foden sigurno, on je mlad i potentan igrač, brz, okomit, igra dobro u Cityju. Grealish se vratio u formu, nije ga bilo zadnje vrijeme, dobar organizator ali se vratio. Očekujem obojicu na terenu, a hoće li početi utakmicu ne znam, no mislim da je Foden taj koji će početi sigurno, smatra izbornik Vatrenih.

Hoće li na teren netko od mladih hrvatskih igrača?

– Imamo kvalitetnu ekipu i dosta dobrih igrača. Mislim da smo za sutra odabrali najbolje za ono što hoćemo i što je za Engleze najbolje. Složili smo ekipu koja će biti moćna, potentna i agresivna. Znam da se kalkulira s imenima, ono što želimo je da budemo borbeni i kompaktni i po meni ćemo staviti najbolje za ovu utakmicu.

O kvaliteti Engleza

– Engleska je momčad koja se vraća u vrh europskog i svjetskog nogometa, s puno mladih i potentnih igrača, na kraju krajeva engleska liga je najjača na svijetu, što je dokaz finale Lige prvaka i Europske lige gdje su bila tri kluba i izbor igrača je jako velik. To je po meni jedna od reprezentacija koja je najveći favorit za osvajanje Eura. Imaju moć, snagu, energiju, brzinu, mlade i ambiciozne igrače koji su gladni trofeja, a s druge strane igraju pred svojim navijačima, na svom stadionu tako da im se otvaraju vrata uspjeha, kaže Dalić.

O Luki Modriću

– Što god da kažem o Luki bit će premalo, da on u 35. godini igra ovakav nogomet, ovako profesionalno. Nakon SP-a u Rusiji 2018. mnogi su mislili da će se on ‘ugasiti’ i stati, a on je sve bolji i bolji što je stariji, tako da moramo biti sretni što je on s nama u reprezentaciji, pogotovo mlađi igrači. Luka je primjer svima drugima i mislim da će još dugo trajati, prenosi HRT.

Vatreni trening:

Share This Article