28.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Brazilska depilacija ima svojih prednosti, a koje su ovisi o vrsti

Brazilska depilacija ima svojih prednosti, a koje su ovisi o vrsti

Brazilska depilacija ili popularno nazvana ‘brazilka’ metoda je uklanjanja dlačica s Venerinog brijega i to voskom. Svaka žena koja koristi vosak na nogama vrlo dobro zna koliko je to neugodno i bolno pa sad možete zamisliti kakav je osjećaj to napraviti na najintimnijem dijelu tijela. Ali, žene puno toga pretrpe za ljepotu.

Neke žene uklanjaju dlačice samo s bikini zone, a druge s cijelog Venerinog brijega zajedno sa svim dlačicama koje se protežu do anusa, a taj dio najmanje boli.

Prednost depilacije voskom je to što dlačice ne rastu toliko brzo jer se čupaju zajedno s korijenom kao ako se uklanjaju britvicom.

5 činjenica koje morate znati odlučite li se za brazilsku depilaciju:

Postoje dvije vrste brazilske depilacije – samo na bikini zoni te kompletna, a to znači da se voskom uklanjaju dlačice na cijelom intimnom dijelu žene, uključujući i dlake na stražnjici, odnosno oko anusa.

Odlučite li otići stručnjaku koji će napraviti brazilku, morate imati na umu da ćete biti u neobičnim pozama tijekom depilacije jer se mora doći do svake dlačice. Također, morat će vas dodirivati po svim dijelovima vagine kako bi kompletna depilacija bila uspješna.

Nakon depilacije ćete neko vrijeme osjećati neugodu dok hodate ili obavljate nuždu. Također, mokraća neko vrijeme neće izlaziti u mlazu već više nekako raspršeno. Ali, to će sve brzo proći.

Zaboravite seks najmanje 24 sata nakon depilacije kao i bilo kakvu fizičku aktivnost. Možete pokušati, ali brzo ćete odustati jer vam neće biti ugodno. Naime, koža je nakon čupanja dlaka vrlo iziritirana i posebno osjetljiva, a znoj joj smeta i može izazvati upale.

Izbjegavajte i saunu, solarij, kupanje u bazenu te usku odjeću.

Na depilaciju kod stručnjaka idite svježe istuširani jer će njegovo lice morati biti vrlo blizu vaših intimnih dijelova tijela. Također, imate li menstruaciju teoretski možete na depilaciju, ali ipak će vam biti ugodnije da to obavite kasnije, nakon što prođe.

Brazilska depilacija je dobar izbor u odnosu na britvicu jer dlake neće narasti nekoliko tjedana. Minimalna dužina dlaka prije depilacije morala bi biti oko 1,5 centimetara kako bi se mogle zalijepiti za vosak i iščupati. Nakon depilacije posegnite za gelom na bazi aloa vere koji će umiriti iziritiranu kožu, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike