30.5 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Ana Rucner i Vlado Kalember oduševili Vukovar

Ana Rucner i Vlado Kalember oduševili Vukovar

Na sceni vukovarskog Hrvatskog doma, u petak, 11. lipnja održan je premijerni koncert Kalember/Rucner/Duvnjak Trija. Novi koncertni projekt naše poznate čelistice u kojem je udružila glazbene snage s Vladom Kalemberom te bubnjarom i trubačem Markom Duvnjakom oduševio je i podigao na noge publiku koja je pristigla u Hrvatski dom i iz okolnih gradova. Zbog epidemioloških mjera i restrikcija, za koncert se tražila ulaznica više, ali ni ograničenja nisu mogla pokvariti sjajnu atmosferu sinoćnjeg koncerta.

„Znate li da smo nakon godine dana po prvi put na bini?“, upitao je publiku prije početka koncerta legendarni Vlado Kalember, a potom otvorio koncert evergreenom „Dolina sna“. Nakon što su se Kalemberu na bini pridružili Ana Rucner i Marko Duvnjak, uslijedile su sjajne zajedničke izvedbe poznatih hitova Srebrnih krila i Vlade Kalembera „Zakuni se ljubavi“, „Ana“, „Nek’ živi ljubav“, „Evo noći, evo ludila“ i „Vino na usnama“ koje je publika pjevala uglas, a Ana i Vlado zajedno su u sjećanje na preminulog prijatelja Rajka Dujmića otpjevali „Milenu“.

Na koncertu je Ana publici uz žešći zvuk i bubnjarsku pratnju Marka Duvnjaka odsvirala i Vivaldijev „Storm“, temu iz blockbustera Pirati s Kariba, Adelin hit „Million Years Ago“ i brojne druge hitove. Najveća iznenađenja koncerta bile su zajednička vokalna izvedba velikog hita grupe The Bee Gees „To Love Somebody“ koju je Ana otpjevala zajedno s Kalemberom te izvedbe romskih pjesama „Čaje šukarije“, „Andro Verdan“ i „Đelem, đelem“, koje je otpjevala Ana.

Ana Rucner na jučerašnjem je koncertu ponovno pokazala svoju ogromnu energiju, pa je publiku nagradila i pjesmom „What a Feeling“, pri čijoj je izvedbi plešući i pjevajući utrčala među publiku.

„Hvala vam od srca na ovoj prekrasnoj večeri, hvala publici, hvala gradu Vukovaru. Jedva čekam da se vratimo u ovu dvoranu i ispunimo je u punom kapacitetu, bez ikakvih ograničenja“, srčano se sinoć pred razgaljenom publikom zahvalila Ana Rucner, a ovaj sjajan trio nastavlja svoju ljetnu mini-turneju sljedeći tjedan, u petak, 18. lipnja koncertom u Dubrovniku, u klubu Lazareti.

Sinoćnji koncert Kalember/Rucner/Duvnjak Trija u Vukovaru sufinanciran je putem Natječaja „Jer svirati se mora“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Hrvatske glazbene unije, stoji u priopćenju.

Najnovije

Još iz rubrike