20.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Neviđena prevara u Austriji: Za "bratovu bolest" dao 45.000 eura, sada je...

Neviđena prevara u Austriji: Za “bratovu bolest” dao 45.000 eura, sada je bankrotirao

Neviđena telefonska prevara dogodila se državljaninu BiH u austrijskom Welsu nakon što je za ‘svog bolesnog brata u Srbiji’ dao čak 45.000 eura.

Brat muškarca koji živi u Austriji još se 2019. godine vratio iz u Srbiju. Idućeg ljeta sve češće ih je telefonom krenuo zvati 26-godišnji poznanik brata iz Srbije, predstavljajući se muškarcu kao šef Kriminalističkog odjela bosansko-hercegovačkog veleposlanstva u Srbiji, prenosi Fenix Magazin.

U tim razgovorima 26-godišnjak je često muškarcu koji živi u Austriji spominjao kako mu 48-godišnji brat u Srbiji nije dobro i da ubrzo mora ići na operaciju za koju će mu trebati posebni lijekovi. Prema izvještaju policije, mladić mu je preko telefona rekao i kako bratu prijeti i zatvor, zanemarivanje te siromaštvo.

Kako nije htio zanemariti bratovu situaciju, muškarac je prevarantu poslao 15.000 eura svoje ušteđevine, a uzeo je i kredit od 30.000 eura.

– Prevareni je uložio ukupno 45.000 eura. Sada je u bankrotu, kazali su iz policije, a novčani transferi iz Austrije u Srbiju su stizali putem kompanija za transfer novca.

Iako se ovaj slučaj dogodio prošlog ljeta, prevareni muškarac podnio je prijavu tek ovog travnja, a policija trenutno pokušava naći ovog prevaranta, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike