20.4 C
Zagreb
Naslovnica Sport Engleski navijači oduševljeni HNS-om: Tako se to radi, a ne ovi naši...

Engleski navijači oduševljeni HNS-om: Tako se to radi, a ne ovi naši beskičmenjaci

Hrvatski nogometni savez jučer je priopćenjem objasnio svoj i stav igrača hrvatske reprezentacije po pitanju klečanja u znak potpore pokretu Black Lives Matter na utakmicama Eura.

Ukratko, HNS je rekao kako to nije u hrvatskoj kulturi te tako objasnio zašto to nisu učinili protiv Belgije pa dodao kako naši reprezentativci neće klečati ni na na Wembleyju na susretu Hrvatske i Engleske.

Jučerašnji HNS-ov potez bio je reakcija hrvatskog saveza na upite stranih medija o stajalištu na tu temu pa su svoj službeni odgovor protokolarno proslijedili i domaćim medijima. Naša javnost nije imala nikakvu reakciju na taj potez, međutim stranci, osobito dio engleskih navijača divi se potezu našeg saveza.

“Hrvatska neće klečati na Wembleyju jer njihovi igrači imaju kičmu za razliku od ovih naših beskičmenjaka,“ piše jedna engleska navijačica na Twitteru.

“Englez sam, ali navijat ću za Škote, Hrvate i sve ostale reprezentacije koje neće klečati uoči utakmica Europske reprezentacije,“ komentira drugi engleski fan.

“Inače navijam za Englesku, ali za ovog Southgatea i Englesku neću, želim da Hrvatska pobijedi,“ piše jedan stariji gospodin.

Engleska reprezentacija odabrala je klečati uoči utakmica Eura, a tamošnja javnost duboko je podijeljena po ovom pitanju. Dio podržava ovaj pokret, dio se žustro bori protiv njega, do te mjere da su spremni zviždati vlastitim igračima kad kleknu na terenu, piše Gol.hr

Najnovije

Još iz rubrike