30.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Uklanjaju se šatori ispred bolnice Dubrava: Srećom ih nisu koristili, iako je...

Uklanjaju se šatori ispred bolnice Dubrava: Srećom ih nisu koristili, iako je bilo dana kada je sve bilo spremno

Najveća Covid bolnica, Klinička bolnica Dubrava u Zagrebu, počinje se vraćati u normalu. Nakon što je početkom tjedna nakon više od 200 dana otvorila svoja vrata i za druge pacijente koji nisu oboljeli od Covida-19, u ponedjeljak je Dubrava počela s radom za polikliničke djelatnosti, dnevnu bolnicu i neinvazivnu dijagnostiku. Tijekom ljeta očekuje se da bi se mogle početi provoditi i operacije.

Ne bude li, naravno, novog vala Covida. A do tada, nadležni su odlučili i da će ukloniti šatore koje je vojska postavljena da u slučaju potrebe i prevelikog pritiska na bolnički sustav prime prevelik broj pacijenata. U bolnici Dubrava trenutno je stotinjak Covid pacijenata.

Ministar Vili Beroš je novinarima kazao da su zbivanja ovih tjedana emotivna jer je “iza nas jedan težak period jer smo pokazali koliko zdravstveni sustav i djelatnici Dubrave mogu”.

“Djelatnici ove bolnice su na svojim leđima iznijeli najteži teret pandemije. Naravno, uz pomoć djelatnika iz drugih zdravstvenih ustanova. Sretan smo što svjedočimo reaktivaciji KB Dubrava i povratku njenoj prvobitnoj funkciji. Vojni šatori na sreću nisu bili upotrebljeni, ali mogli su biti”, kazao je Beroš. Istaknuo je da nas to treba osvijestiti da se cijepimo, kako nam ne bi šatori ponovno trebali.

Ravnatelj bolnice dr. Ivica Lukšić također je rekao da se šatori srećom nisu koristili. “Bilo je zimus dana kada je sve bilo spremno za njihovo korištenje, ali nisu. Ali su nama dali uvjerenje da nismo sami u borbi protiv Covida”.

Ministar Beroš je još jednom izašao za govornicu kako bi ponovno pozvao sve građane na odgovorno ponašanje i na cijepljenje. Govorio je i o načinima da se ponuka građane na cijepljenje koji bi mogli biti i financijski.

“Kada je riječ o nagrađivanju, zahvalio sam županu Krapinsko-zagorske na ideji nagrađivanja kartom u njihovim toplicama. I sami razmišljamo o nagradama za one koji se odluče cijepiti, kazao je Beroš.

Ministar je najavio i da se razmišlja da se napravi način da se cijepljenim građanima omogući da slobodno pohode masovnije događaje. Taj bi se plan trebao objaviti u idućim danima, kazao je.

Na sjednici Vlade ranije danas je ministar Beroš rekao da pada broj zaraženih i hospitaliziranih, odnosno da su na bolničkom liječenju 482 osobe, dok ih je 48 na respiratoru, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike