20.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković oštro odgovorio Milanoviću i oporbi: HDZ-ovo pravosuđe ne postoji

Plenković oštro odgovorio Milanoviću i oporbi: HDZ-ovo pravosuđe ne postoji

Predsjednik Vlade, Andrej Plenković, na sjednici Vlade oštro je odgovorio predsjedniku Zoranu Milanoviću i oporbi, koji optužuju HDZ za stanje u pravosuđu.

Pravosudna tijela rade neovisno. Ja vjerujem da je to najnepovjerljivijima jasno, ako nije, progledat će. Čini mi se da je to ono što najviše muči predsjednika Zorana Milanovića i oporbu, činjenica da DORH pokreće postupke bez utjecaja politike izbija im iz ruku argument koji često koriste da je HDZ kao najveća stranka korumpirana ili da čak štiti korupciju. Ta mantra je niz godina srž njihove politike, a svaki postupak pokrenut protiv bilo koje visokopozicionirane osobe je potvrda da nisu u pravu. Broj postupaka i osobe protiv kojih su ti postupci pokrenuti je dokaz da nema privilegiranih i dokaz da pravosuđe ne štiti nikoga od odgovornosti, rekao je Plenković.

Zato širenje teze da je pravosuđe nečije ili što je Milanović rekao da je pravosuđe HDZ-ovo je jednostavno laž i sve teže je plasirati tu lažnu tezu o korupciji i na tome ću inzistirati i očekujem da vi svi na tome inzistirate. To je često zagovarati, što se njih tiče, a i braniti, jer činjenice govore drukčije. Postupci koji se pokreću za mandata i ove Vlade, a i one prve naše Vlade pokazuju samo jedno – ovo je vrijeme obračuna s korupcijom i naša je Vlada ona, a ja kao predsjednik Vlade, shvatila što su čije nadležnosti i to jako dobro zna i ne traži od ravnatelja policije ili glavne državne odvjetnice da nas informira o izvidima koji su tajni. Ne postoji tzv. HDZ-ovo pravosuđe. Ne postoji. Možda je bilo SDP-ovo, jer uvid u tajne izvide je kršenje zakona. Kao predsjednik Vlade nemam razlog niti potrebu niti ću ikoga štititi niti imam potrebu koristiti pravosuđe za borbu sa svojim protivnicima i ne zanima nas protiv koga se vode postupci, nego da se osobe kojima se sudi kazni u najkraćem roku. Želimo da kazne budu takve da im više ne padne na pamet baviti se korupcijom, rekao je Plenković, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike