26.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Kvesić, Vekić i Tadić idu u istražni zatvor, Krušlin pušten na slobodu;...

Kvesić, Vekić i Tadić idu u istražni zatvor, Krušlin pušten na slobodu; Mamići ne trebaju u pritvor

Na zagrebačkom Županijskom sudu odbijen je prijedlog USKOK-a da se Zdravku i Zoranu Mamiću odredi istražni zatvor. Sa slobode će se braniti i sudac Darko Krušlin, dok je preostaloj dvojici osječkih sudaca Anti Kvesiću i Zvonku Vekiću, te poduzetniku Dragi Tadiću određen istražni zatvor.

Odluku je okupljenim novinarima priopćila Ksenija Krizman, zamjenica ravnateljice USKOK-a.

– Istražni je sudac prihvatio zahtjev USKOK-a u odnosu na drugoosumnjičenog suca Zvonka Vekića kojemu je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sucu Anti Kvesiću istražni je zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, a Dragi Tadiću zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Za Darka Krušlina, Zdravka i Zorana Mamića, odbijen je prijedlog USKOK-a te će USKOK protiv takvog rješenja podnijeti žalbu, rekla je.

– Odluka o traženju izručenja ide tek po odluci USKOK-a o žalbi. Sudac je odbio prijedlog da se protiv njih zatraži istražni zatvor. Protiv Mamića se nije tražio istražni zatvor jer je u drugim spisima za njih već određen istražni zatvor i postoji tjeralica. Postoji zakon koji kaže da ako istražni zatvor iz drugih predmeta nije konzumiran, a to je slučaj kod braće Mamić, praksa je Vrhovnog suda da ne postoji razlog da se ne donese novo rješenje o istražnom zatvoru. Tako da smatramo da postoje razlozi za žalbu, istaknula je Krizman objasnivši da bi se tražilo izručenje, treba biti doneseno rješenje o istražnom zatvoru. Vidjet ćemo kakva će biti odluka po žalbi, poručila je.

– Postoji rješenje o istražnom zatvoru za Mamića u drugom postupku. Ono je na snazi. Da braća Mamić dođu u Hrvatsku, oni bi išli u istražni zatvor. To nema veze s ovim postupkom, objasnila je Krizman, piše Hrt.

Mamić ostaje bez jakog odvjetnika: Miljević je svjedok!

USKOK otvorio istragu protiv braće Mamić, Tadića i sudaca, traže istražni zatvor

Najnovije

Još iz rubrike