24.4 C
Zagreb
Naslovnica Sport Englezi kritiziraju Hrvate: Nikad nisu kleknuli prije utakmice, neće ni ovaj put

Englezi kritiziraju Hrvate: Nikad nisu kleknuli prije utakmice, neće ni ovaj put

Engleski Daily Mail “pozabavio” se hrvatskom nogometnom reprezentacijom iz jednog drugačijeg kuta – vezanog uz temu klečanja prije utakmice. Engleski reprezentativci to čine kako bi ukazali na rasizam i diskriminaciju, ali smeta im što nemaju podršku navijača ili suparničkih igrača.

Naime, u engleskom se mediju pozivaju se na službeni stav Hrvatskog nogometnog saveza, iz kojeg su poručili da to nije uobičajen protokol pa nema potrebe za klečanjem. Ukratko, zato što nije obvezno, hrvatski reprezentativci neće kleknuti, iako mogu ako žele. Ostaje dojam kao da se vatrene zbog tog kritizira.

– Hrvati nikad nisu kleknuli prije utakmica, iako su to učinili U-21 reprezentativci kad su igrali protiv Engleske na Euru u Sloveniji – navodi Daily Mail.

Objasnili su i da je sve počelo s igračem američkog nogometa Colinom Kaepernickom te se proširilo nakon ubojstva Georgea Floyda. Uključili su se brojni sportaši i sve skupa proširilo se svijetom. Ipak, mnogi navijači, tako i engleski, smatraju to nepotrebnim politiziranjem sporta s kojim se ne slažu.

– To radimo u znak podrške jedni drugima. Ne možemo ignorirati ono što se događa i vjerujem da većina ljudi to razumije – izjavio je engleski izbornik Gareth Southgate, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike