20.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Cigarete još skuplje: Njemački parlament glasa o poskupljenju, ovoga puta povećanje i...

Cigarete još skuplje: Njemački parlament glasa o poskupljenju, ovoga puta povećanje i za e-cigarete

Na prijedlog stručnjaka, njemački parlament u četvrtak bi trebao izglasati znatno povećanje cigareta u državi, a ovoga puta, za razliku od prethodnog povećanja još 2015. godine, iz poskupljenja neće izostati ni e-cigarete.

Savezno vijeće trebalo bi odobriti reformu krajem lipnja, a prema njoj bi se i e-cigarete oporezivale prema količini, a ne sadržaju nikotina, prenosi Fenix Magazin. Prethodnih je godina ovakva uredba nailazila na otpor s argumentom da se ”građani neće htjeti prebaciti na manje štetne e-cigarete ako dođe do poskupljenja”, no takav je argument ovoga puta odbačen.

Prema tim izmjenama, 10 mililitara tekućine bit će 1,60 eura skuplje, dok će do 2026. godine biti čak 3,20 eura skuplje.

Obične cigarete također će poskupjeti, i to 10 centi po kutiji u 2022. i 2023. godini te 15 centi u 2025. i 2026. godini.

Stranka Zeleni predložit će reviziju nacrta zakona, smatrajući kako takav prijedlog neće imati velikog učinka.

– Nećemo se složiti s prijedlogom zakona i suzdržat ćemo se. Svake godine nekoliko centi više po kutiji neće odvratiti pušače od cigareta, kazao je Stefan Schmidt iz stranke, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike