U akciji USKOK-a uz suce koje je optužio Mamić uhićen i poduzetnik Tadić: Evo što je govorio u travnju

Screenshot: RTL

U akciji USKOK-a u kojoj su uhićeni osječki suci koje je, bivši i pravomoćno osuđeni čelnik Dinama Zdravko Mamić optužio za primanje mita, uhićen je i poznati osječki poduzetnik Drago Tadić.

Tadić je u velikom intervju početkom travnja na RTL-u govorio o ovom slučaju.

Posljednjih dana puno ste u javnosti, pogotovo nakon što je izašla fotografija gdje ste u društvu Zdravka Mamića, ali i suca Zvonka Vekića. Kako je došlo do te fotografije, kada se dogodila, gdje?

Mislim da se to dogodilo u prosincu, ili 27. ili 28, ne znam datum, između Božića i Nove godine. Slučajno sam bio pozvan na tu večeru. U jednom trenutku su se pojavili dva suca, Vekić i Krušlin.

Tko ih je zvao?

Zvao ih je gospodin Mamić.

Odazvali su se na njegov poziv?

Odazvali su se. Bio je gospodin Pribić i još jedan vozač, direktor Pivovare Drobina. Bio sam malo šokiran da suci dolaze. No, što, nije ih lijepo vidjeti ni sam mnom. Bio sam osuđenik u to vrijeme, trebao ići na izdržavanje kazne. Ušli smo u tu konobu ili ne znam što, oni su otišli u drugu prostoriju, a ja sam ostao sjedit sam za stolom. To se i vidi na slici. Sjedila je gospođa Mamić pored mene i u jednom trenutku vratio se Zdravko ljut, zagrlio me, neto je slikao, i pored njega je ponovno došao Vekić. Ali vidite u slici kako se on odmakao od njega jer su došli do nekih sukoba tamo.

Je li tamo bio i sudac Krušlin?

Je, bio je i sudac Krušlin.

O kojem razdoblju govorimo? Je li tada bilo suđenje Zdravku Mamiću?

Mislim da je počelo suđenje Mamiću, ali ne mogu sigurno tvrditi.

Jeste li prisustvovali primopredaji sata? Kako je to izgledalo?

To je bilo na Maksimirskom stadionu. Ne znam tko je igrao. Bilo je poslije utakmice u svečanoj loži. Ja sam bio gost svojih partnera i mi smo sjedili na kraju kako ima dugačak šank u Maksimirskoj loži i pijuckali smo. Odjedno mi je rekao jedan poslovni partner iz Zagreba da mi stiže tvoj zamjenik, gospodin Škorić sa još tri čovjeka. On nije znao tko su oni. Bio sam u šoku kada sam vidio dva suca i Pribića. Okrenuo sam se da me ne vide. Ja nisam bio njihovo društvo. Nastavili smo piti i u jednom trenutku je jedan gospodin, državljanin BiH, rekao meni: Mamić opet izvodi neke svoje gluposti. Izvadio je sat i stavio gospodinu Krušlinu na ruku sat.

Vidjeli ste kada mu je stavio sat na ruku? Kada je to bilo?

Mislim da je taman trebalo krenuti suđenje Mamiću. Nije bilo ili je možda trebalo biti za par dana pripremno ročište.

Jeste li dali iskaz u Uskoku i što ste im rekli?

Nisam još dao iskaz, ali sigurno će me Uskok zvati.

Pavasović: Sudac Krušlin žrtva enormno zlobne manipulacije Zdravka Mamića

Share This Article