20.4 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Petek: Grad Zagreb zbrinjavanje glomaznog otpada plaća triput više od Samobora

Petek: Grad Zagreb zbrinjavanje glomaznog otpada plaća triput više od Samobora

Renato Petek, nezavisni zastupnik zagrebačke Gradske skupštine s liste SDP-a, u programu N1 rekao je kako za funkcije nije zainteresiran, iako se govorilo da bi mogao preuzeti mjesto prvog čovjeka Skupštine.

Petek kaže da Tomašević treba preuzeti odgovornost nad upravljanjem Gradom Zagrebom, a Skupština će biti potvrđena 17. lipnja te tada može početi s radom.

Gradonačelnik ima svoj ritam i plan, koji njemu, kaže, nije poznat: “Fokusirat ću se na svoj rad u Skupštini i biti na usluzi građana, čije interese ću štititi.”

Zanimljivo je, kaže, što Pripuz (C.I.O.S.) želi raskinuti ugovore o gospodarenju otpadom, pa dodaje kako nije naveo pod kojim uvjetima je spreman na to.

Naveo je i primjer zbrinjavanja glomaznog otpada.

“Imamo ugovor za zbrinjavanje glomaznog otpada. Grad Samobor plaća 660 kuna za 1000 tona jednoj od tvrtki iz portfelja gospodina Pripuza. Grad Zagreb plaća skoro 1900 kuna za 50.000 tona glomaznog otpada – tri puta uvećan iznos za puno veću količinu. U Zagrebu se prijavila samo jedna tvrtka, a u Gradu Samoboru njih devet”, rekao je pa dodao da je natječaj u Zagrebu bio prilagođen na način da je samo jedna tvrtka mogla ispuniti uvjete. Smatra da je javna nabava vjerojatno napravljena po zakonu.

“Ovog tjedna istekla su dva ugovora. Smatram da je to podmetanje bivše vlasti…”, rekao je, dodavši kako vjeruje da Tomašević ima plan kad je u pitanju zbrinjavanje otpada.

“Očekuje ga jako puno posla, a mi ćemo u Skupštini podržati svaki dobar prijedlog, kako bi Zagreb prestao biti ‘kantograd’”, rekao je Petek, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike