24.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Otac mislio da se samo šali: Liječnik cijepio djevojčicu (9) protiv korone,...

Otac mislio da se samo šali: Liječnik cijepio djevojčicu (9) protiv korone, odvedena je u bolnicu na promatranje

Devetogodišnja djevojčica cijepljena je protiv koronavirusa u Bobingenu, u okrugu Augsburg. Ona se osjeća dobro, njezina obitelj je zabrinuta, a incident istražuje policija.

Augsburger Allgemeine piše da jedjevojčica cijepljena protiv volje njezinih roditelja. Otac je o cijepljenju obavijestio policiju koja istražuje što se zaista dogodilo.

Lokalni mediji pišu da je termin za cijepljenje imao otac i na njega došao s kćerkom. U kabini za cijepljenje, liječnik je pitao djevojčicu boji li se injekcija. Dezinficirao je djevojčici nadlakticu, a otac je mislio kako se liječnik samo šali.

Međutim, liječnik je djevojčicu cijepio dozom Pfizera. To cjepivo je u Europi trenutno odobreno za osobe starije od 12 godina.

Liječnik se odmah ispričao nakon što je to napravio. Roditelji djevojčice rekli su medijima da su se uplašili kako bi cijepljenje moglo imati zdravstvenih posljedica za njihovu kćer.

Nakon incidenta je odvedena na promatranje u bolnicu tijekom 24 sata. Za sada nije poznato hoće li liječnik snositi posljedice i kakve će one biti, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike