22 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Krenule reakcije SDP-ovaca na Grbinove čistke

Krenule reakcije SDP-ovaca na Grbinove čistke

Nakon više od četiri sata rasprave Predsjedništvo SDP-a u utorak uvečer većinom glasova predložilo je zbog loših izbornih rezultata i unutarstranačkih sukoba raspuštanje članstva u zagrebačkoj i slavonskobrodskoj organizaciji te tijela u međimurskoj organizaciji stranke. Nije dugo trebalo čekati na reakcije.

SDP-ov Nikša Vukas jutros se oglasio na Facebooku:

“Članovi SDP-a nisu krivi zbog loših poteza rukovodstva stranke, a pogotovo nisu zaslužili biti krivci za loše izborne rezultate nakon što je Predsjedništvo, a na prijedlog predsjednika SDP-a, pred same lokalne izbore raspustilo tijela Vukovarske gradske organizacije; Brodsko-posavske, Zadarske i Osječko-baranjske županijske organizacije i Grada Zagreba pa je u tim sredinama ostvarilo katastrofalan rezultat, a posebno u Gradu Zagrebu.

Peđi Grbinu, koji je pune 4 godine rušio Davora Bernardića, nitko sada nije stajao na putu niti mu podmetao klipove. Stoga, kad netko za svoje loše poteze i odluke okrivljuje vrijedne članice i članove SDP-a koji nose ovu stranku godinama, onda je to sramotno, tužno i žalosno!

SDP je uvijek u Hrvatskoj bio svjetionik demokracije, uključivosti i tolerancije, a ne autokracije, isključivosti i diktature! Račan nas je naučio da vlast možemo izgubiti, ali obraz nikada! SDP su ljudi!”, napisao je.

Grbin najavio čistke u SDP-u: Odnosi se na one koji su SDP smatrali servisom za zapošljavanje

Najnovije

Još iz rubrike