26.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Koliko često čistite kantu za smeće? Evo kako to temeljito napraviti

Koliko često čistite kantu za smeće? Evo kako to temeljito napraviti

Mnogi odugovlače s temeljitim čišćenjem kante za smeće, ali kad počne neugodno mirisati čak i nakon što ste je tek ispraznili, znate da je vrijeme da se suočite s tim kućanskim zadatkom. Evo kako očistiti kantu za smeće kako biste uklonili te neugodne mirise, kako prenosi Real Simple.

Očistite vanjsku stranu

Pomoću sredstva za čišćenje površina i krpe za čišćenje obrišite površinu kako biste uklonili prašinu i prljavštinu. Da biste očistili masne ili ljepljive ostatke, nanesite kap deterdženta za posuđe na vlažnu krpu i nanesite na potrebna mjesta.

Ako imate doista tvrdokornu prljavštinu, kombinirajte vodu i sodu bikarbonu kako biste oblikovali gustu pastu, a zatim je koristite za ribanje. Ova je smjesa blago abrazivna, ali neće ogrebati kantu za smeće od nehrđajućeg čelika. Obrišite površinu čistom, vlažnom krpom.

Očistite unutrašnjost kante za smeće

Uklonite ostatke hrane koji mogu ostati na dnu. Poprskajte unutrašnjost limenke višenamjenskim sprejem za čišćenje, pazeći pritom i na dno poklopca. Izribajte četkom, a zatim obrišite papirnatim ručnikom ili krpom za čišćenje. Isperite pa ostavite da se osuši na suncu ili obrišite starim ručnikom.

Spriječite neugodne mirise

Dno limenke obložite komadom novina ili papirnatom vrećicom za kupovinu, koja će upiti svako curenje koje se može dogoditi. Po vrhu pospite tanki sloj sode bikarbone da zaustavite neugodne mirise, prenosi Večernji list, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike