20.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije odbija suradnju s Ostojićevim SDP-om i Kerumovim HGS-om

Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije odbija suradnju s Ostojićevim SDP-om i Kerumovim HGS-om

Danas je ispred zgrade Županije održana konferencija za medije koju je sazvao Domovinski pokret Splitsko – dalmatinske županije na kojoj su pozvali svjetonazorski kompatibilne stranke na projektnu suradnju u županijskoj skupštini.

Nikola Grabovac, predsjednik Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije, je okupljenim predstavnicima sedme sile iznio stav Domovinskog pokreta:

„Domovinski pokret je na ovim izborima ostvario dobar rezultat na razini Splitsko-dalmatinske županije te ćemo u radu županijske skupštine sudjelovati s 3 vijećnika od ukupno 47. Mnogi birači su dali svoju podršku nama i našem programu na čemu im ovim putem zahvaljujem te im mogu poručiti da nećemo iznevjeriti njihovo povjerenje. Domovinski pokret će u svom radu u skupštini također podržati sve kvalitetne prijedloge koji će bit na korist stanovnicima naše županije ”, istaknuo je Grabovac.

Na pitanje o suradnji u županijskoj skupštini Grabovac ima jasan stav te predlaže programsku suradnju desnih opcija HDZ-a, Mosta i Domovinskog pokreta:

“Suradnja nije moguća ni s HGS-om Željka Keruma, oni su omogućili trgovačkom koalicijom da naša županija postane potpuno devastirana. Kada govorimo o rezultatima, moramo priznati HDZ-u relativnu pobjedu, ali oni više neće moći napraviti koaliciju svojim ‘uhodanim’ stilom i pomoću žetončića.”

„Stoga bih ovim putem, pozvao MOST, kojega u županijskoj skupštini predvode Miro Bulj i Ivica Kukavica, na suradnju u konstituiranju županijske skupštine kako bismo osigurali nužno potrebne promjene u našoj županiji ”.

“Nije nam želja ni volja ulaziti u vlast, ali mi moramo pokazati odgovornost i moramo biti konstruktivni. Više od 70% posto birača je izabralo od centra prema desno, mi bi prvi trebali reći “NE” HDZ-u, ali opet moramo biti odgovorni prema svim biračima”, istaknuo je te je nastavio:

„Do suradnje u županijskoj skupštini sigurno neće doći s HGS-om ni SDP-om” – zaključio je Grabovac.

Najnovije

Još iz rubrike