VIDEO Šokirani vozač: Gromada mi je iskočila pred automobil, sve je razbilo

HRT

Nakon jakog potresa od 4,7 prema Richteru koji je jutros pogodio područje Šibenika nisu prijavljene veće štete, doznaje se u Županijskom centru 112. U mjestu Vrpolje komad stijene se odlomio i udario u automobil, ali nitko nije ozlijeđen.

Vozač kojem je oštećen automobil, dok je jutros putovao na posao, još je u šoku.

– Nisam znao ni što se događa dok mi kasnije nisu rekli da je potres. Gromada kamena mi je skočila pred auto. Razbilo mi je sve sprijeda, masku, getribu, mijenjač…U šoku sam bio, kazao je vozač automobila Šimun Abramović za HTV.

– Mimoišao sam se s jednim čovjekom, on je prošao u pravcu Splita. Da je i njega zahvatilo možda bi bilo i strašnije, rekao je Abramović.

Rekao je kako potres nije osjetio nego je tek nakon telefonskog poziva doznao što se dogodilo.

– Nisam osjetio potres u automobilu. Mislio sam da se gromada odlomila zbog kiše i vlage. Tko se ne boji potresa, svatko se normalan boji. Tko bi očekivao da će se to kod nas dogoditi, rekao je vozač automobila.

Potres s epicentrom 13 kilometra jugoistočno od Šibenika dogodio se u 5 sati i 59 minuta. Magnituda potresa iznosila je 4.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnja EMS ljestvice, izvijestila je Seizmološka služba RH.

Stanovnici Šibenika nakon potresa izašli su iz svojih kuća na ulice, no ubrzo se većina vratila u domove. Prema izviješću korisnika Europskog mediteranskog seizmološkog centra, potres se osjetio na području Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Trenutak potresa snimile su i nadzorne kamere na Brodarici, piše HRT.

Share This Article