26.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Usred vježbe na Dinari HGSS imao stvarno spašavanje

Usred vježbe na Dinari HGSS imao stvarno spašavanje

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) održala je proteklog vikenda jednu od masovnijih državnih stijenskih vježbi na Dinari u kojoj je sudjelovalo više od 70 spašavatelja iz svih stanica HGSS-a.

Dinara je oduvijek, a posebice nakon proglašenja Parkom prirode jedno od omiljenijih planinarskih odredišta a kako bi spašavatelji što spremnije dočekali ljetnu sezonu komisija za tehniku spašavanja i školovanje kadrova organizirala je državnu stijensku vježbu na dinarskoj ferati, priopćili su iz HGSS-a.

Osim provjere znanja i postupaka spašavanja opremljene su i dionice uz feratu na Dinari te doneseni planovi za moguće akcije spašavanja.

Baš u vrijeme vježbe Stanica Split dobila je dojavu o nesreći planinara na Dinari te se grupa spašavatelja koja je izvodila vježbu na grebenu Ošjak uspela kroz stijenu, stigla na mjesto nesreće i prenijela unesrećenog planinara do helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji je pozvan i koji je zatim prevezen do helidroma Firule gdje ga je preuzela ekipa hitne medicinske službe.

Vježba HGSS-a potom je nastavljena, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike