32.8 C
Zagreb
Naslovnica Sport Ivanušec: Bilo je na početku treme u svlačionici; Badelj: Slična situacija bila...

Ivanušec: Bilo je na početku treme u svlačionici; Badelj: Slična situacija bila je i prije Rusije

Hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec pet dana prije prve utakmice Vatrenih na Europskom prvenstvu govorio je o dojmovima nakon što se priključio A selekciji poslije nastupa za U-21 reprezentaciju.

– Momčad je sve što sam očekivao, vrhunski igrači, a ja treniram i radim i vidjet ćemo što će izbornik odlučiti, rekao je Ivanušec.

– Spreman sam ako dođe situacija da treba igrati, ali tu su igrači koji su jako dugo i tu napravili svoje ime. Svjestan sam da sam ovdje prvi put, a hoće li biti minutaže za mene, to je sve na izborniku kako će odlučiti.

Iako je sad prvi put s najboljim hrvatskim igračima, već je debitirao za A vrstu kad je branio hrvatske boje na turniru u Kini gdje su igrali većinom igrači iz HNL-a.

– Sjećam se svog debija u reprezentaciji. Bili su tu Livaković i Barišić, to je bilo stvarno lijepo. Sad je druga priča i veliko natjecanje, drago mi je da se sve tako odvija i ide jako dobro, rekao je Ivanušec.

Komentirao je i kolegu s današnje konferencije za novinare Milana Badelja.

– Badelj je sjajan čovjek, a onda tek nogometaš. Daje savjete, ima puno iskustva. Njemu je nemoguće uzeti loptu, uvijek ima rješenje, i pravi je nogometni doktor, objasnio je Ivanušec.

– Drago mi je da sam uvršten u najbolju ekipu U-21 Europskog prvenstva i da sam prepoznat. Možda ima malo umora nakon ove sezone, ali kad dođeš u A reprezentaciju ne možeš razmišljati o tome.

Izbornik Zlatko Dalić od njega očekuje da dobro trenira te da bude strpljiv.

– Bilo je na početku treme u svlačionici, no dobro smo se uklopili, svi su nas prihvatili. Kad svaki dan pričaš s njima, svaki dan je bolje. Volim pogledati kako se stariji igrači pripremaju prije utakmice, da vidim da li se radi što drugačije vani i u Dinamu. Izbornik mi je samo rekao da radim, da ne žurim i da će moje vrijeme doći, zaključio je Ivanušec, piše HRT.

– Momčad se iskonstruirala tijekom Lige nacija i početka kvalifikacija. Luka Ivanušec i Joško Gvardiol su novi s nama, imaju strašnu kvalitetu i bit će im dovoljno par treninga da se uklope. Dobar spoj mladosti i iskustva. Mislim da je budućnost hrvatskog nogometa u reprezentativnom smislu svijetla, rekao je Badelj.

Kad je riječ o tome tko bi trebao ili zaslužio igrati u prvoj postavi, rekao je da je izbornik taj koji u jednom trenutku treba prelomiti i odlučiti se za ono za što duboko vjeruje da je najbolje i da će donijeti rezultat.

Dodao je da bi im pozitvniji rezultati proiv Armenije i Belgije donijeli bolju atmosferu u reprezentaciji i veći zamah.

– Slična situacija bila je i prije Rusije. Vjerujem u reprezentaciju i da ćemo prvu utakmicu odigrati na visokom nivou i da će nakon toga krenuti.

– Izbornik traži prije svega kompaktnost, reakcija pri izgubljenoj lopti, visoki pritisak da se ne vraćamo 60-70 metara i postavljati u blok. Bit će i takvih situacija, posebno protiv Engleske, kada ćemo morati biti gusti i čvrsti u bloku i čekati šansu za otvaranje za polukontre – kontre, rekao je Badelj.

Na pitanje koga bi od svih igrača izabrao da bude s njima na Euru, rekao je Josipa Pivarića i Marka Pjacu. Obojica su mi prijatelji, ali imaju i kvalitetu da budu ovdje.

Prokomentirao je i najmlađe igrače Luku Ivanušeca i Joška Gvardiola.

– Luka može odmah u vatru, ima kvalitetu i glavu. To su igrači kojima treba malo vremena da se prilagode na novu sredinu jer imaju ekstrakvalitetu. Sumnjam da kad ga izbornik bude trebao, da neće biti spreman. Joško po igri ne izgleda kao da ima 19 godina, već 27 godina, kao da je u najboljim godinama karijere. On je predodređen, želim mu sve najbolje i da ga zaobiđu ozljede, rekao je, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike