20.8 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo CIOS pisao Tomaševiću: Raskinut ćemo ugovore ako smatrate da je u interesu...

CIOS pisao Tomaševiću: Raskinut ćemo ugovore ako smatrate da je u interesu grada

Uprava C.I.O.S. grupacije poslala je dopis gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću te njegovim zamjenicima u kojem traže njihovu odluku o nastavku suradnje te očekuju prestanak iznošenja neistina o njihovom poslovanju, prenosi N1.

Dopis C.I.O.S.-a novim čelnim ljudima Zagreba prenosi se u cijelosti:

“Poštovani gospodine gradonačelniče Tomaševiću, poštovana gospođo i gospodine zamjenici gradonačelnika, u ime C.I.O.S. Grupacije, čestitamo vam na izbornoj pobjedi.

Pozdravljamo Vašu namjeru za revizijom svih ugovora s tvrtkama u vlasništvu Grada Zagreba, pa tako i onih sklopljenih sa C.1.O.S. Grupacijom te istovremeno očekujemo da nalaze revizije javno objavite.

Vjerovali smo da će završetkom predizborne kampanje prestati iznošenje neistina i neprovjerenih informacija, a kao što je za RTL Danas, dana 05.06.2021. izjavila zamjenica gradonačelnika na pitanje hoće li Grad i dalje poslovati s tvrtkom C.1.O.S. Petra Pripuza, da su se ugovori u ranijim natječajima u velikoj mjeri dogovarali „zna se kako” i tu praksu želite prekinuti. Dužnost zamjenice gradonačelnika je da ukoliko ima saznanja da su važeći ugovori sklopljeni protuzakonito kako izjavljuje, isto to promptno prijavi nadležnim institucijama umjesto da o tome javno špekulira.

Također, ako smatrate da je raskid važećih ugovora sa članicama C.1.0.S. Grupacije u interesu građana Grada Zagreba, Grada Zagreba, kao i tvrtki u vlasništvu Grada Zagreba, spremni smo na Vaš zahtjev pristupiti sporazumnom raskidu važećih ugovora iako su svi ugovori sklopljeni temeljem otvorenih postupaka javne nabave, u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi. Ukoliko ne želite raskinuti važeće ugovore sa C.1.0.S. Grupacijom, očekujemo da prestanu izjave u javnosti o upitnosti legitimnosti i transparentnog poslovnog odnosa Grada Zagreba odnosno Zagrebačkog holdinga sa našom Grupacijom, koja je u ovom trenutku vaš partner, te koja je i dalje, kao i do sada, spremna uredno izvršavati obveze preuzete tim ugovorima.

U prilogu vam dostavljamo poziv za dostavom ovjerenog Ponudbenog lista i Troškovnika za preuzimanje i daljnju obradu otpada KB 20 01 39 i KB 20 02 03 koji nam je Služba za nabavu Zagrebačkog holdinga uputila mailom dana 07.06.2021. Shodno gore navedenom, a nastavno na poziv koji nam je jučer upućen u 14:01, s iznimno kratkim rokom za dostavu ponude – danas do 11:00 sati, molimo vaše jasno očitovanje jeste li upoznati sa pozivom u prilogu te molimo vaš stav o istome.

C.I.O.S. grupacija će podržati bilo kakvu vašu odluku o nastavku ili ne nastavku suradnje, ali očekujemo da konačno prestanete s neutemeljenim prozivanjem i iznošenjem neistina o poslovanju C.I.O.S. grupacije, te se isto tako nadamo da će Gospodin Tomašević biti “Gradonačelnik svih građana”, pa tako i onih koji rade u C.1.0.5. grupaciji.

S poštovanjem

Uprava CIOS d.o.o.

Iva Pripuz Špekuljuk

Tajana Tomašević”

Najnovije

Još iz rubrike